Шумадинци спремни да искористе лош старт Сурдуличана

Првенствену трку фудбалери Радничког 1923 настављају гостовањем екипи Радника у Сурдулици, у утакмици 3. кола Моцарт Бет Суперлиге Србије, која се игра у суботу, 23. јула, од 21 час, уз директан пренос на Арена Спорт 1 каналу.

Добар старт сезоне и учинак од четири освојена бода у прва два првенствена кола дају Шумадинцима за право да надају бодовима са предстојећег гостовања у Сурдулици. Тренера Радничког 1923 Дејана Јоксимовића радује издање његове екипе на претходној утакмици против лучанске Младости и сматра да је управо то прототип игре којој “црвени” треба да теже на свакој утакмици.

– Јако сам задовољан како смо изгледали на утакмици против екипе Младости. Били смо нападачки оријентисани свих деведесет минута, контролисали смо посед лопте и упутили завидан број шутева ка противничком голу. То је неки модел игре коме тежимо и сигурно ћемо настојати да сваку наредну утакмицу одиграмо на овакав начин. Наравно, некад ће то ићи лакше, некад слабије, у зависности од квалитета противника, али ми свакако нећемо одустајати од нашег плана игре – јасан је Јоксимовић.

За разлику од Крагујевчана који пуцају од самопоуздања након одличног старта сезоне, Сурдуличани још увек чекају на прве бодове у новом првенству. Порази од новајлије у лиги, екипе Младости ГАТ (1:2), и суботичког Спартака (0:2) усталасали су духове у редовима суперлигаша из Сурдулице и довели до смене тренера Александра Линте, који је након 180 минута проведених на клупи Радника спаковао кофере и вратио се у Београд.

Лош старт сезоне Сурдуличана никако није разлог за опуштање у табору “црвених”, посебно јер ће фудбалери Радника бити силно мотивисани да у суботу увече пред својом публиком окончају лош резултатски низ.

– Радник је једна веома квалитетна екипа, која је остала малтене непромењена у односу на претходну сезону. Нису баш најсјајније стартовали, мада игре које су пружили у претходна два кола свакако терају на опрез. На нама је да пробамо да искористимо овај добар моментум у коме се налазимо и да квалитетном и борбеном игром дођемо до повољног резултата на овом ни мало лаком гостовању – напомиње Јоксимовић.

Уколико изабраници тренера Дејана Јоксимовића успешно одговоре предстојећем изазову и однесу сва три бода из Сурдулице, биће то први тријумф Крагујевчана у међусобним окршајима са Сурдуличанима, након два пораза и исто толико ремија у претходна четири дуела.

– Ми нисмо имали неки позитиван скор ни против Колубаре, ни против Младости из Лучана, па смо на крају ипак забележили добре резултате. Надам се да ћемо и овога пута приказати пре свега добру игру и енергију која нас је красила у прве две утакмице, а из свега тога би требао да произађе и добар резултат – оптимиста је стратег крагујевачког суперлигаша.

Оно што Јоксимовића много више брине од неславне традиције у дуелима са Сурдуличанима свакако је крајње незавидан здравствени билтен. Никола Ковачевић је и даље на листи повређених играча, а сада му се ту прикључио и Ђорђе Максимовић, који је на утакмици против лучанске Младости зарадио незгодан ударац у главу. Проблеми са повредама муче и новајлију Милутина Видосављевића, као и Милоша Видовића, чији је наступ на утакмици у Сурдулици такође под великим знаком питања.

Кадровска ситуација биће нешто јаснија након поподневног тренинга, када ће Јоксимовић дефинитивно знати на које играче може да рачуна за предстојећу утакмицу.

РФК1923 ТВ

P