Шумадинци решени да оставе добар утисак на премијери

Борбу за првенствене бодове у новој сезони Моцарт Бет Супер лиге Србије фудбалери Радничког 1923 започињу гостовањем лазаревачкој Колубари. Утакмица се игра у понедељак, 11. јула, од 20 часова на стадиону ФК Колубара у Лазаревцу, уз директан пренос на Арена Спорт 1 Премијум каналу.

“Црвени” су имали свега четири недеље да ухвате залет за нову суперлигашку сезону. Упркос стисци са временом, Крагујевчани су успели да одраде малтене све оно што су зацртали током припремног периода, те спремно ишчекују знак за старт нове првенствене трке.

– Имали смо никад мање времена за припреме, али смо се потрудили да у том кратком временском интервалу одрадимо све оно што смо планирали. Колико смо у томе успели, показаће предстојеће утакмице. Лично сам задовољан односом играча на тренинзима и припремним утакмицама и верујем да ћемо бити конкурентнији у односу на прошлу сезону – истиче Дејан Јоксимовић, шеф струке крагујевачког суперлигаша.

Вољом жреба, Шумадинци ће првенствену премијеру имати у Лазаревцу против екипе Колубаре, са којом су не тако давно водили жестоке битке у Првој лиги Србије. Чињеница је да Крагујевчани у задње време не пролазе баш најбоље у дуелима са Лазаревчанима, па су тако у последња четири међусобна окршаја са популарним “рударима” имају скор од једног ремија и три пораза.

Предстојеће гостовање представљаће идеалну прилику за прекид овог негативног низа, мада то неће бити нимало лак задатак, с обзиром да су се Лазаревчани овог лета значајно појачали неколицином играча завидне фудбалске репутације, попут искусног нападача Анте Вукушића и доскорашњег првотимца Вождовца Немање Милојевића.

То је довољан разлог да Дејан Јоксимовић улогу фаворита препусти домаћину, али уз опаску да и његова екипа има одређене адуте који могу да дођу до изражаја у једној оваквој утакмици.

– Колубара је успела да окосницу тима из претходне сезоне надогради са пар озбиљних појачања, тако да ће по мом мишљењу имати још јачи и конкурентнији тим у односу на прошлу сезону. Нема сумње да нас очекује изузетно захтевна утакмица у којој улога фаворита припада екипи Колубаре, али се ми свакако нећемо предавати. Сигурно да имамо неке своје адуте који нам дају право да верујемо у позитиван резултат – тврди Јоксимовић.

Нажалост, у конкуренцији за утакмицу у Лазаревцу неће бити нападача Ђорђа Максимовића и штопера Николе Ковачевића, који су се повредили у самом финишу припремног периода.

Максимовић се вратио у тренажни процес, али га неће бити у протоколу за утакмицу у Лазаревцу, док је са Николом Ковачевићем сложенија ситуација и њега очекује нешто дужа пауза. Сигурно да изостанак ове двојице играча представља велики хендикеп за нас, посебно ако се узме у обзир да је Максимовић био наш најбољи стрелац током припрема у Словенији, а да је Ковачевић представљао један од стубова одбране у прошлој сезони. Ипак, повреде су саставни део фудбала, а ми срећом имамо довољно квалитетних решења на клупи која могу да надоместе њихов изостанак – закључио је Јоксимовић.

РФК1923 ТВ

P