Стипендијски уговори за шесторицу питомаца омладинске школе

Потписивањем стипендијских уговора са шесторицом момака из сопственог подмлатка, крагујевачки суперлигаш је показао да озбиљно рачуна на играче из свог омладинског погона, који представља “жилу куцавицу” клуба са “Чика Даче”.

Милош Ракићевић, Јанко Боранијашевић, Лука Славковић, Стефан Костић, Огњен Перовић и Лука Павловић, изданци веома перспективне генерације 2006/07, постали су стипендисти суперлигаша из срце Шумадије, који у овим младим момцима види будућу окосницу првог тима.

– Ови дечаци су својим преданим радом, посвећеношћу и односом према клубу заслужили ове стипендијске уговоре, који представљају сатисфакцију за сав њихов труд, али и велики подстрек за њихов даљи играчки развитак. У исто време, ово је још један искорак у развоју наше омладинске школе и читавог клуба. Верујемо да ће ови момци свој играчки потенцијал временом успети да надограде и да ће једног дана потписати и професионалне уговоре са нашим клубом – изјавио је директор омладинске школе Радничког 1923 Дејан Јоксимовић.

Спортски директор крагујевачког суперлигаша Славко Перовић напомиње да пракса потписивања стипендијских уговора са играчима из омладинског погона већ дужи низ година није постајала у клубу са “Чика Даче” и да је ово начин да се најталентованији изданци омладинске школе још чвршће вежу за матични клуб.

– Ми смо и раније најављивали да ће Раднички 1923 у наредном периоду водити више рачуна о својој омладинској школи. Потписивање стипендијских уговора са шесторицом дечака из нашег омладинског погона представља један у низу корака ка остварењу наше дугорочне визије, а то је да окосницу првог тима Радничког у будућности чине махом играчи из нашег подмлатка. На тај начин играчима би се пружила могућност да остваре запажене каријере и изван Радничког, од чега би у крајњој линији и сам клуб профитирао. Тако би се успоставио један дугорочно одржив систем, који би Радничком омогућио стабилност на дуже стазе – појашњава Перовић.

P