Стефан Чупић појачао конкуренцију међу стативама

Након теже повреде првог голмана Стојана Лековића, руководство Радничког 1923 одлучило је да додатно појача конкуренцију међу стативама ангажовањем Стефана Чупића (28), некадашњег чувара мреже ОФК Београда, који је са крагујевачким клубом потписао уговор до краја сезоне.

Рођени Нишлија је више од једне деценије провео на Карабурми, где је чак догурао и до статуса капитена. Са “романтичарима” се званично растао 2017. године, када прелази у норвешки Сарпсборг, где се задржао свега годину дана пре него што се вратио у Србију, појачавши екипу Вождовца. Уследила је потом врло успешна двогодишња епизода у Арарату из Јеревана, са којим је освојио две титуле првака Јерменије, док је последњих шест месеци провео у кипарском Олимпијакосу.

Многи клубови су се овог лета доводили у везу са искусним чуваром мреже, међу њима и нишки Раднички, али је Чупић на крају ипак завршио на “Чика Дачи”.

Нови голман крагујевачког суперлигаша прошао је све млађе репрезентативне селекције, а био је и члан омладинске репрезентације Србије која се окитила титулом европског првака у Литванији 2013. године.

Чупић истиче да је јако срећан што ће имати да прилику да наступа за клуб тако велике традиције као што је Раднички 1923 и нада се да ће пружити допринос наставку успешне резултатске серије “црвених” у финишу јесењег дела сезоне.

– Играње у једном тако великом клубу као што је Раднички 1923 представља за мене изузетну част, али у исто време и одговорност и обавезу да оправдам указано поверење. С обзиром да имам доста искуства, мислим да ми неће бити потребно пуно времена да се адаптирам на нову средину. Данас сам већ имао прилику да одрадим први тренинг са екипом и морам рећи да сам јако пријатно изненађен атмосфером у тиму. Сви момци су врло такмичарски настројени и решени да наставе низ добрих резултата. Волео бих да се та позитивна атмосфера која влада у самом клубу и око њега пренесе на терен и да наставимо са освајањем бодова – изјавио је нови чувар мреже крагујевачког суперлигаша.

P