Стамени штопер верује да долазе бољи дани за његов тим

Крагујевачки суперлигаш пролази кроз најтежи период од почетка сезоне. Резултатска криза која датира још од краја септембра довела је до тога да се “црвени” три кола пре краја јесењег дела такмичења у Линглонг Супер лиги Србије налазе на зачељу суперлигашке колоне. Упркос тренутним околностима, оптимизам и вера у боље дане не напушта фудбалере Радничког 1923, што потврђују речи искусног штопера Милана Милановића, једног од последњих појачања крагујевачког тима у летњем прелазном року.

Мало ко би себи пожелео да се тренутно нађе у истом кошу са фудбалерима крагујевачког суперлигаша. Резултатска криза, која је додатно продубљена поразом од крушевачког Напретка на “Чика Дачи” протеклог викенда, стигматизовала је “црвене”, којима се већ сада предвиђа најгори могући сценарио, мада је до краја сезоне остало да се одигра још двадесетак утакмица.

Свесни су фудбалери Радничког 1923 да су, народски речено, “дошли до дувара” и да под хитно морају да пронађу излаз из резултатског ћорсокака. Према речима искусног дефанзивца Милана Милановића, сви играчи су и више него одлучни да већ у понедељак против Радника у Сурдулици покажу своје право лице и стану на пут даљем суноврату.

– Лоши резултати у последњих пар утакмица довели су нас у ову нимало пријатну ситуацију, али то не значи да смо психолошки пали. Напротив, ентузијазам код играча је на високом нивоу, што се види по залагању на тренинзима, и сви смо решени да што пре превазиђемо овај период резултатске кризе. Искрено се надам ћемо већ у понедељак на гостовању у Сурдулици показати снагу карактера и доћи до преко потребних бодова – оптимиста је Милановић.

Стамени штопер се у последње време усталио у првом тиму крагујевачког суперлигаша и показао да дужа такмичарска пауза на њега није оставила значајније последице.

Сигурно да ми је након подуже паузе коју сам имао драгоцен сваки минут проведен на терену. С обзиром да нисам прошао летње припреме са екипом, трудим се да на сваком тренингу пружим свој максимум, како бих надоместио тај раскорак. Свакако да још увек нисам достигао оптимални ниво форме, али настојим да на свакој утакмици пружим пун допринос екипи – истакао је некадашњи млади репрезентативац и дугогодишњи интернационалац, који се овог лета вратио у српски фудбал, и то управо у дресу клуба са “Чика Даче”.

Три кола је остало до краја јесењег дела сезоне, довољно да се “црвени” тргну из резултатског кошмара и да за нијансу спокојније дочекају одлазак на зимску паузу.

Очекују нас три веома битне утакмице са квалитетним противницима, у којима ћемо покушати да поправимо бодовни салдо и искорачимо са зачеља табеле, како бисмо на зимску паузу отишли мало мирније. То неће бити лак задатак, али ја верујем у квалитет наше екипе и убеђен сам да су бољи дани пред нама – уверава Милановић.

P