Сарадња са Фудбалским клубом Вашариште

Фудбалски клуб Раднички 1923 и Фудбалски клуб Вашариште из Крагујевца данас су склопили уговор о пословно-техничкој сарадњи. На тај начин ће најталентованија деца из ове реномиране крагујевачке фудбалске школе, која постоји већ једанаест година, имати прилику за додатно усавршавање кроз рад у млађим селекцијама клуба са “Чика Даче”, како би једног дана као већ формирани играчи имали прилику да искораче на велику фудбалску сцену.

Фудбалски клуб Вашариште је више од једне деценије расадник фудбалских талената у нашем граду. У том смислу је сарадња са највећим фудбалским клубом у Шумадији некако била логична, посебно ако се узме у обзир пажња коју у Радничком 1923 посвећују раду омладинске школе.

– Читава прича око сарадње биће везана за развој и праћење те наше деце, која ће у омладинској школи Радничког 1923 имати прилику да надограде фудбалско предзнање које су стекла у нашој школи. С обзиром да Раднички 1923 као клуб полако враћа некадашњи сјај, сигурно је да ће та деца имати могућност да кроз континуирани напредак дођу у позицију да направе значајне фудбалске каријере – изјавио је Борко Маринковић, оснивач и председник Фудбалског клуба Вашариште.

Спортски директор Радничког 1923 Славко Перовић напомиње да је један од циљева клуба са “Чика Даче” да постане нека врста кошнице која ће окупљати најперспективније младе играче из Крагујевца, који би уз одговарајући напредак временом требали да постану окосница првог тима крагујевачког суперлигаша.

– Мислим да смо потписивањем ове пословно-техничке сарадње направили прави потез у правцу будућности нашег клуба. Наша је жеља да са свим фудбалским школама у Крагујевцу изградимо један здрав, партнерски однос, који ће талентованој деци из овог града пружити могућност за играчку афирмацију, а нама омогућити да проширимо капацитете сопствене омладинске школе, која би у будућности требала да постане главни резервоар играча за први тим – поручио је Перовић.

РФК1923 ТВ

P