Овог викенда стартује други део сезоне у Омладинској лиги Србије. Омладинци Радничког 1923 на пролећној премијери у суботу, 12. марта, од 13 часова на помоћном терену стадиона “Чика Дача” дочекују екипу новосадске Војводине, коју су успели да савладају у првом делу првенства са минималних 1:0.

Имали су “ђаволчићи” неких осам недеља да се припреме за оно што их очекује у наставку сезоне, а то је грчевита борба за опстанак у најквалитетнијем рангу такмичења. Играчки кадар остао је малтене непромењен у односу на први део сезоне, с тим што ће шеф стручног штаба Дејан Јоксимовић у пролећном делу такмичења моћи да рачуна и на оне играче који су током јесени били прикључени првом тиму.

– Овај припремни период искористили смо пре свега за подизање нивоа физичке припремљености играча, као и за усавршавање неког нашег модела игре, који ће нам омогућити да будемо конкурентнији у односу на остале екипе у лиги. Одиграли смо и осам припремних утакмица, у којима смо забележили учинак од пет победа, једног ремија и два пораза. Екипи су поново прикључени играчи који су током јесени били при првом тиму, тако да ћемо са постојећим снагама покушати да изборимо опстанак у лиги – сумирао је Јоксимовић протекли период припрема.

Први прави тест учињеног током припремног периода представљаће предстојећи дуел са новосадском Војводином на пролећној премијери. Новосађани су након Црвене звезде и Партизана најбоље пласирани тим на табели Омладинске лиге Србије и свакако су противник који заслужује максималан респект. Крагујевчани су у првом делу сезоне поготком Андреје Ристића успели да однесу сва три бода из Новог Сада, па се са правом надају да би нешто слично могли да понове и на свом терену.

Војводина је једна од најквалитетнијих екипа у лиги, која се налази у самом врху табеле. Пре пар дана успели су да савладају водећу Црвену звезду у одложеној утакмици првог дела шампионата са убедљивих 4:0, што је знак да се налазе у јако доброј форми. Добро смо их скаутирали и верујем да ћемо пронаћи начин да дођемо до првих пролећних бодова – оптимиста је Јоксимовић.

Дванаесто место на табели, тик изнад зоне испадања, не дозвољава “ђаволчићима” било какав вид опуштања до краја сезоне. Борба за опстанак биће дуга и жестока, али се у табору Крагујевчана надају да ће је успешно изнети до краја.

– Лига је ове сезоне прилично уједначена, свако сваког може да победи, али ја сам оптимиста и верујем да моја екипа има довољно квалитета и играчког потенцијала да обезбеди опстанак у лиги – јасан је Јоксимовић.

РФК1923 ТВ

P