РЕЧ СТРУКЕ: Пресудио индивидуални квалитет “црвених”

Фудбалери Радничког 1923 успешно су започели нову сезону у Првој лиги Србије, након што су на свом “Чика Дачи” победили имењака из Пирота са убедљивих 3:0 (1:0). Тренери данашњих ривала, Дејан Николић и Марко Видојевић, сагласни су у оцени да је резултат помало превисок, али и да је на крају пресудио индивидуални квалитет и искуство крагујевачког састава.

Шеф струке гостију из Пирота Марко Видојевић истиче да је Раднички 1923 максимално искористио своје прилике и заслужено победио, мада сматра да његова екипа по свему приказаном није заслужила баш тако убедљив пораз на премијери.

– Мислим да је коначан резултат превисок и да није реалан одраз дешавања на терену. Ипак, суштина фудбала је да се постижу голови, а ми то данас нисмо успели да учинимо. Добро смо ушли у утакмицу, али нас је онда пресекао Ковачевићев гол средином првог полувремена. У наставку утакмице трудили смо се да пронађемо права решења у нападу, створили смо пар повољних ситуација које нисмо успели да искористимо, да би у финишу мојим играчима попустила концентрација, што је довело до тога да примимо још два гола. – изнео је своје виђење данашње утакмице стратег Радничког из Пирота.

Тренер победничке екипе Дејан Николић сагласан је са оценом свог колеге у погледу коначног резултата, али напомиње да су његови играчи показали веће стрпљење у игри и на крају дошли до убедљивог тријумфа.

– Искрено, очекивао сам једну овакву утакмицу, поучен искуством да су прве утакмице у сезони по правилу најтеже. Мислим да је моја екипа имала одређену доминацију у игри до тог првог гола, након чега је противник преузео посед лопте и покушавао да озбиљније угрози наш гол. Међутим, ми смо искусно сачекали неке наше шансе када је индивидуални квалитет мојих играча дошао до изражаја, тако да смо у финишу успели да “казнимо” противника са још два гола. – каже шеф струке Радничког 1923.

Николић је задовољан чињеницом да је ово друга узастопна утакмица на којој одбрана “црвених” није капитулирала и поручује да ће његова екипа изгледати још боље на терену када се додатно уигра.

– Имамо доста новајлија који тек треба да се уклопе у наш систем игре. Због тога се надам да ћемо наредне утакмице одиграти у још бољем ритму. – закључио је своје излагање тренер наше екипе.

P