РЕЧ СТРУКЕ: Металац казнио кардиналне грешке Крагујевчана

По завршетку утакмице 6. кола Прве лиге Србије између Радничког 1923 и Металца, у просторијама клуба са “Чика Даче” одржана је конференција за медије на којој су се присутним новинарима обратили шеф стручног штаба Радничког 1923 Дејан Николић и први стратег Металца Александар Станковић.

Милановчани су коначно дочекали тај тренутак да прекину серију негативних резултата у сусретима са Крагујевчанима. Наоружани стрпљењем, фудбалери Металца вребали су шансу да из контранапада угрозе гол свог ривала и успели су то у два наврата, довољно за велики тријумф и три бода на свом конту.

– Мислим да смо нешто обазривије ушли у утакмицу, уз жељу да нашег противника угрозимо из транзиције. Успели смо у томе и постигли тај водећи гол у првом полувремену. Очекивали смо да ће Раднички у другом полувремену да крене знатно директније. Увели су другог нападача Поповића, па се тако игра свела на њихове дуге лопте и наше покушаје транзиције. Морам рећи да је Раднички имао пар изгледних шанси после тих бочних и директних лопти, али смо и ми имали 2-3 добре ситуације из транзиције, у којима смо могли да делујемо боље. На крају бих искористио прилику да честитам мојим момцима на свему што су приказали. Драго ми је да су поједини играчи показали да се на њих можемо ослонити у некој ротацији, будући да је ова полусезона дуга и да нас очекује још доста утакмица. – поручио је тренер Металца Александар Станковић, уз констатацију да је увек лепо гостовати на “Чика Дачи”, изразивши жељу да се обе екипе догодине надмећу у Супер лиги Србије.

Раднички 1923 је претрпео и други пораз на домаћем терену од почетка сезоне. Металац је зналачки казнио све дефанзивне пропусте у игри Крагујевчана и на крају се певајући вратио у Горњи Милановац.

– Очекивали смо једну овакву утакмицу, будући да нема неких већих непознаница између нас и Металца. Као и на претходним утакмицама ова два тима, одлучиле су кардиналне грешке, које смо овога пута ми направили и због којих смо на крају крајева и кажњени. Читаво прво полувреме били смо некако успорени и малтене смо ушли у ритам који је одговарао Металцу. Уласком Поповића и Видовића у другом полувремену добили смо неку нову енергију, тако да смо противника притисли у његов шеснаестерац. Створили смо неколико добрих ситуација у којима смо могли боље да одреагујемо. После нас је пресекао тај пенал, али генерално, ја мојим играчима не могу да замерим на жељи, борби и хтењу. Има још доста да се игра, али не смемо више дозволити да овако лако примамо голове, уколико желимо да направимо добар резултат. – изричит је Дејан Николић, шеф струке Радничког 1923.

P