РЕЧ СТРУКЕ: Боља игра Радничког у комшијском дербију

Иако је утакмица 21. кола Прве лиге Србије између Металца и Радничког 1923 окончана без голова (0:0), утисак је да су Крагујевчани били боља екипа на терену. У томе су сагласни и тренери обе екипе, Дарко Милисављевић и Александар Станковић.

Дарко Милисављевић је најпре изнео низ похвала на рачун организације данашње утакмице, апострофиравши чињеницу да Раднички и Металац ван терена негују изузетне пријатељске односе, али да су њихови међусобни дуели по правилу динамични и узбудљиви, што је и данас био случај.

У првом полувремену били смо доста конкретнији и имали пар ситуација које нисмо решили на прави начин. У другом делу утакмице дошао је до изражаја квалитет екипе Металца, а и ми смо мало пали. Генерално, сматрам да смо били за нијансу бољи ривал на терену, али да је на крају ипак нерешен резултат реалан исход. Искористио бих прилику да се захвалим нашим навијачима, јер је заиста било предивно играти уз онакву подршку са трибина и заиста им хвала на томе – поручио је Милисављевић.

Александар Станковић, шеф струке Металца, истакао је да је данашњи амбијент на стадиону крај Деспотовице био прави фудбалски, а утакмица доста енергична. Стратег Милановчана сматра да је Раднички био бољи ривал на терену и да је показао већу жељу за победом.

Честитао бих играчима Радничког на једној одлично одиграној утакмици. Сматрам да су у свим сегментима игре били бољи од нас. Мислим да су били агресивнији, да су више желели победу и да су били знатно конкретнији, нарочито у првом полувремену. Ми смо у другом полувремену одређеним изменама покушали да добијемо нешто више, успели смо да створимо једну до две прилике за гол, али када се све узме у обзир мислим да је Раднички данас био бољи противник – изјавио је Станковић.

P