Раднички 1923 домаћин Војводини у полуфиналу Купа Србије

Шумадинци су већ два пута војевали са Новосађанима ове сезоне у оквиру Моцарт Бет Суперлиге. Војводина је славила у јесењем дуелу на “Карађорђу” са 2:1, да би се Крагујевчани идентичним резултатом реванширали Новосађанима у пролећном одмеравању снага на “Чика Дачи”.

Шеф струке “црвених” Феђа Дудић могао је бити задовољан исходом жреба, а нарочито чињеницом да ће његова екипа имати предност домаћег терена у предстојећем полуфиналу.

– Сигурно да је то што једну тако важну утакмицу играмо пред нашом публиком велика сатисфакција за нас. Када играмо код куће, против нас нико није фаворит. Морам рећи да су шансе за пролаз подједнаке. Играли смо већ једном са Војводином код куће овог пролећа и добро знамо о каквој се екипи ради. Они су у међувремену додатно подигли ниво игре, направили један велики низ победа, тако да нас не очекује нимало лаган посао. Очекујем да ће стадион бити испуњен скоро до последњег места. Не видим заиста ниједан разлог да тако не буде, с обзиром да нам се пружа историјска прилика да се домогнемо финала купа – изјавио је Дудић непосредно по окончању данашњег жреба.

Победника ове утакмице у финалу, које је на програму 23. маја на новом стадиону “Лагатор” у Лозници, очекује бољи из другог полуфиналног дуела између Црвене звезде и Партизана.

Према важећим пропозицијама Купа Србије уколико питање победника не буде решено након 90 минута игре, одмах ће се приступити извођењу једанаестераца.

P