Раденковић: Били смо добар такмац екипи Младости

Суморно кишно поподне у срцу Шумадије и још суморнија лица присталица Радничког 1923 након још једног у низу пораза њиховог вољеног тима. Веровали су симпатизери крагујевачког клуба до последњег момента да ће њихови љубимци ипак успети да освоје макар бод у сусрету са дугогодишњим суперлигашем из Лучана, којим би прекинули серију негативних резултата, али су све те њихове наде пале у воду када је судија Дејан Трифковић означио крај данашње фудбалске битке на стадиону “Чика Дача”.

И након шестог узастопног пораза у првенству, шефа струке “црвених” са “Чика Даче” Владимира Раденковића не напушта оптимизам и уверење да ће његова екипа ускоро угледати светло на крају тунела.

– Можда ће звучати чудно ово што кажем, али ја сам изузетно поносан жељом, хтењем и приступом играча Радничког на данашњој утакмици. Мислим да смо се у једној, по мом мишљењу, изједначеној утакмици, показали као добар такмац изузетно квалитетној екипи Младости. Свестан сам тренутне ситуације у којој се налазимо, али мислим да уз извесне корекције у игри можемо да прекинемо овај низ негативних резултата. Предстојећа пауза добро ће доћи играчима да мало одморе главе и уђу у прави ритам – оцењује Раденковић.

Екипа Младости је успела да упркос не баш сјајним условима за игру упише вредну победу, која јој повећава изгледе у трци за опстанак у суперлигашком друштву.

– Ушли смо у утакмицу онако како смо се договарали, јако од првог минута, постигли гол на време и пропустили пар изгледних прилика да вођство учинимо још убедљивијим. Уследио је пад у последњих петнаестак минута првог полувремена, за који смо врло лако могли да будемо кажњени. У паузи смо се договорили да у друго полувреме уђемо још јаче, како бисмо осигурали победу. Мислим да смо држали утакмицу под контролом током свих деведесет минута, иако је Раднички у пар наврата успевао озбиљно да запрети. Када се све сабере, веома битна победа за нас која нам даје наду у још боље резултате у наставку сезоне – истакао је Иван Стефановић, први тренер суперлигаша из Лучана.

РФК1923 ТВ

P