Првотимци кренули са тренинзима уз поштовање прописаних мера заштите

Фудбалски савез Србије је уз сагласност Кризног штаба за сузбијање заразне болести Koвид-19 дао „зелено светло“ суперлигашким и прволигашким клубовима да крену са екипним тренинзима. Као друштвено одговорна организација, Фудбалски клуб Раднички 1923 предузео је све неопходне мере у циљу заштите играча и колектива од инфекције вирусом Ковид-19.

Пре отпочињања било каквих тренажних активности, сви играчи, чланови стручног штаба и запослени у клубу подвргнути су тестирању на присуство вируса Kовид-19 у специјалној KОВИД амбуланти Института за јавно здравље Крагујевац. Добра вест је да су сви резултати на присуство инфекције негативни, па су тако наши првотимци од четвртка кренули са тренинзима, наравно, стриктно поштујући препоруке Фудбалског савеза Србије и здравствених институција.

Сви фудбалери Радничког 1923, заједно са члановима стручног штаба, показали су велику дозу личне и колективне одговорности, и беспоговорно су прихватили све прописане мере заштите. Како је епидемиолошка ситуација у Србији из дана у дан све боља, за очекивати је да у наредном периоду дође до додатног попуштања превентивних мера, што ће у великој мери олакшати рад фудбалерима и стручном штабу, које већ крајем маја очекује повратак такмичарским обавезама.

РФК1923 ТВ

P