Наставак такмичења 30. маја, без плеј-офа и плеј-аута

Одбор за хитна питања Фудбалског савеза Србије је на данашњој седници у Старој Пазови донео одлуку о завршетку сезонe у Супер лиги и Првој лиги Србије. Вољом већине клубова одлучено је да се сезона у Супер лиги и Првој лиги Србије оконча након 30. кола, без играња плеј-офа и плеј-аута. Утврђен је и календар такмичења, по коме ће се утакмице 27. кола Супер лиге и Прве лиге Србије играти 30. маја, док је завршетак сезоне предвиђен за 20. јун.

То значи да ће фудбалери Радничког 1923 до краја такмичарске сезоне одиграти још четири утакмице, и то против Будућности из Добановаца и Новог Пазара у гостима, односно против Графичара и Земуна код куће. Све утакмице играће се без присуства публике.

Изабраници Дарка Милисављевића би већ од сутра могли да почну са тренинзима по групама, уколико резултати тестирања играча на присуство вируса КОВИД-19 буду негативни. Подсетимо, Раднички 1923 је последњу такмичарску утакмицу одиграо 15. марта против Колубаре (0:0), а пре прекида такмичења заузимао је осму позицију на табели са 35 освојених бодова

Фудбалски савез Србије донео је и одлуку о завршетку сезоне у нижим ранговима такмичења и лигама млађих категорија закључно са 15. мартом. С обзиром да су омладинци Радничког 1923 пре прекида сезоне заузимали водећу позицију на табели Прве омладинске лиге ФСРЗС, то значи да ће од предстојеће јесени поново наступати у Омладинској лиги Србије. Све ово је још увек незванично и клуб чека званичну потврду од стране Фудбалског савеза Србије, али је велика вероватноћа да ће “ђаволчићи” од наредне сезоне бити део елите.

P