Професионални уговори за тројицу омладинаца

Фудбалски клуб Раднички 1923 данас је потписао професионалне уговоре са тројицом играча из сопствене омладинске школе. На трогодишњу верност клубу са “Чика Даче” обавезали су се доскорашњи омладинци Урош Арсенијевић, Милан Гвозденовић и Огњен Лакићевић, који су својим радом, понашањем, залагањем и играма у претходној сезони зарадили поверење управе и спортског сектора.

Ради се о питомцима “класе 2002” и крагујевачкој деци која су прошла све млађе селекције клуба са “Чика Даче”.

Урош Арсенијевић игра на позицији централног везног играча, а у протеклој сезони забележио је учинак од три гола и чак десет асистенција у Омладинској лиги Србије.

– Потписивање професионалног уговора са клубом у коме сам поникао представља велику част и у исто време остварење дечачког сна. Потрудићу се да оправдам указано поверење и пружим свој допринос остварењу клупских амбиција – поручио је у емотивном тону Арсенијевић.

Милан Гвозденовић, који покрива позицију дефанзивног везног играча, био је један је од најважнијих шрафова у игри омладинске селекције Радничког 1923 у претходној сезони и у великој мери је допринео опстанку “ђаволчића” у најквалитетнијем рангу такмичења.

– Привилегија је то што ми је клуб у коме сам научио прве фудбалске кораке указао поверење и омогућио простор за даљу играчку афирмацију. Искрено сам захвалан на томе и убеђен сам да ће сарадња бити на обострано задовољство – није крио задовољство млади фудбалер средине терена.

Коначно, Огњен Лакићевић је поуздани дефанзивац, који се подједнако добро сналази на позицијама штопера и левог бека. Може се похвалити податком да је био један од играча са највећом минутажом у редовима “ђаволчића” претходне сезоне, а поред добре дефанзиве показао је и да му постизање голова није страно, па је тако противничке мреже тресао у четири наврата.

– Велика ми је част потписати први професионални уговор у каријери са клубом такве репутације и традиције као што је Раднички 1923. Захвалио бих се клубу на указаном поверењу, које ћу се потрудити да оправдам добрим учинком на терену – јасан је новопечени првотимац крагујевачког суперлигаша.

P