Поправни на Бановом брду

Свесни су у табору Крагујевчана свих пропуста који су допринели прилично високом поразу у окршају са ове сезоне значајно појачаном екипом Новог Пазара. Није то био ни изблиза онај Раднички који је до утакмице са Пазарцима “газио” своје ривале са по три-четири гола разлике, због чега је уосталом и понео ласкав епитет “хита” јесењег дела првенства.

– Утакмица са Новим Пазаром је дефинитивно једна од најлошијих од нашег доласка у клуб. Мислим да је један од главних узрочника пораза то што су играчи бежали од неких наших устаљених принципа игре. Морам рећи да су сами играчи исказали велику дозу самокритичности, да су и те како свесни свих пропуста на утакмици са Новом Пазаром и да су интензивним радом на тренинзима показали велику жељу да се што пре врате на победнички колосек – тврди Аднан Јахић, први сарадник шефа стручног штаба Феђе Дудића.

Гостовање српском представнику у Лиги конференција, екипи Чукаричког, није баш најидеалнија прилика за “вађење флека” и повратак на “стари режим”, али су Шумадинци у претходном периоду показали да су и те како у стању да “стану на црту” најквалитетним екипама у првенству. Чукарички је у овом тренутку за три места боље котиран на табели у односу Крагујевчане, којима бежи свега два бода.

Екипа тренера Игора Матића је освајањем сва три бода на гостовању нишком Радничком претходног викенда прекинула сушни период од пет узастопних утакмица без тријумфа у домаћем првенству, а оставила је и прилично добар утисак у синоћном сусрету са мађарским Ференцварошем у Лиги конференција, у коме је несрећно поражена са 2:1.

Наш наредни противник Чукарички спада у ред најквалитетнијих екипа у домаћем првенству. У последњем колу су тријумфовали у Нишу, а и синоћ су пружили добру партију против мађарског Ференцвароша. Очекујем да у предстојећу утакмицу уђу са добром енергијом, без обзира на то што су имали мало времена за одмор. То је екипа која има по 2-3 квалитетна појединца на свакој позицији у тиму, тако да може ротирати играче без да се то превише одрази на сам квалитет њихове игре – додаје Јахић.

Мораће Шумадинци пре свега да поправе игру у дефанзиви, која је на утакмици са Новим Пазаром била нарочито критична, али и да пронађу начин да “преотму” посед домаћину, како би уопште дошли у прилику да га озбиљније угрозе.

– За добар резултат против Чукаричког неопходна нам је пре свега већа одговорност, нарочито у фази одбране, али и што већи посед лопте како бисмо дошли у позицију да креирамо шансе. Очекујем од играча да буду храбри и да у предстојећу утакмицу уђу са оном препознатљивом енергијом и жељом који су их красили у претходним мечевима. У том случају, мислим да добар резултат сигурно неће изостати – уверен је Јахић.

“Црвени” ће на Бановом брду бити значајно ослабљени неиграњем Луке Зорића, који је на утакмици са Новим Пазаром доживео прелом руке, као и Милутина Видосављевића који нема право наступа против Чукаричког.

Директан пренос утакмице је на Арена Спорт 3 каналу, док ће Телевизија Крагујевац емитовати одложен снимак сусрета.

P