Партнерство са Чачанима

Још једна призната фудбалска школа из региона постала је партнер крагујевачког суперлигаша. Школа фудбала Чачак 94, кроз коју су прошли бројни играчи суперлигашког кова, убудуће ће своје најталентованије изданке усмеравати у клуб са “Чика Даче”, где ће у најбољим могућим условима и уз стручан рад са лиценцираним тренерима имати прилику да надограде своја фудбалска предзнања.

Почеци једне од најреспектабилнијих фудбалских школи из града на Морави датирају још из 1994. године, када је на темељима истоименог женског фудбалског клуба основана школа фудбала у којој су стасавале генерације и генерације чачанских дечака. Неки од њих, попут Марка Ломића и Ивана Стевановића, изградили су запажене фудбалске каријере, што је свакако велика сатисфакција и најбоља могућа реклама за ову фудбалску школу.

– Наш клуб од тренутка свог оснивања битише искључиво од прављења играча. Кроз нашу фудбалску школу прошао је велики број талентоване деце, а међу њима је много момака који су потом остварили успешне каријере у суперлигашким и прволигашким клубовима – истиче Слободан Јечменић, оснивач и први човек Чачка 94.

Иницијална каписла за сарадњу Фудбалског клуба Раднички 1923 и Фудбалског клуба Чачак 94 представљао је прелазак талентованог штопера Душана Дробњаковића у млађе селекције крагујевачког суперлигаша.

– Потписивањем уговора о спортско-пословној сарадњи са Фудбалским клубом Чачак 94 наставили смо да развијамо нашу oмладинску школу. Први корак у тој сарадњи јесте прелазак младог штопера Душана Дробњаковића у наше редове. Ово је само наставак једног процеса који је започет током јесени, а чији је крајњи циљ да наш клуб постане регионални фудбалски центар – напомиње Дејан Јоксимовић, директор Омладинске школе Радничког 1923.

Договор је да и у наредном периоду најбољи изданци школе фудбала из града на Морави своје фудбалско дошколaвање наставе у клубу из престонице Шумадије.

– Раднички 1923 је клуб са великом традицијом и нама је изузетна част што смо у прилици да успоставимо овај вид сарадње. Трудићемо се да ону децу за коју проценимо да својим фудбалским талентом одскачу од својих вршњака усмеравамо у Раднички 1923, где ће имати могућност за даље фудбалско усавршавање и афирмацију – додаje Јечменић.

РФК1923 ТВ

P