Омладинци сачували суперлигашки статус

Повратничка сезона наших омладинца у Омладинској лиги Србије имала је срећан епилог. “Ђаволчићи” су захваљујући пре свега добрим партијама у пролећном делу сезоне успели да испливају из зоне испадања и након драме у последњем колу, којој су додуше сами допринели поразом од Вождовца на свом терену, осигурали су место у најквалитетнијем рангу такмичења, што је, када се узму у обзир све околности, почев од изузетно захтевног система такмичења, па до веома јаке конкуренције у лиги, велики успех за ову генерацију наших младих фудбалера.

Дуго је младим надама нашег клуба требало да се прилагоде захтевима такмичења у Омладинској лиги Србије и ухвате прави такмичарски ритам. Након јесење полусезоне ствари нису деловале нимало оптимистично, али упркос томе “ђаволчићи” нису губили наду. Из кола у коло ови млади момци пружали су све боље партије и полако, корак по корак, крчили себи пут ка сигурној зони.

На крају су наши омладинци сезону завршили као први “изнад црте”, оставивши иза себе чак шест екипа, које ће се од наредне сезоне надметати у нижем степену такмичења.

– Опстанак наших омладинаца у најквалитетнијем рангу такмичења велика је ствар за сам клуб и његову омладинску школу. Не треба заборавити да је на полусезони опстанак у Омладинској лиги Србије деловао као тешко остварива мисија, али су ови момци показали да су прави када је то најпотребније, испоштовали су сваки наш захтев и домогли се жељеног циља, на чему им ја од срца честитам – изјавио је Славко Перовић, спортски директор клуба са “Чика Даче”.

“Ђаволчићи” су добрим играма у сусретима са екипама из самог врха табеле показали да и те како имају потенцијал и за много веће домете него што је то борба за опстанак, па је реално да се у следећој сезони лествица очекивања подигне на много виши ниво.

– Искрено се надам да је ово последњи пут да омладинска селекција Радничког 1923 сматра успехом опстанак у највишем рангу такмичења. За разлику од ове, у наредној сезони имаћемо играче који су богатији за искуство играња у овом рангу такмичења и који ће представљати значајан ослонац за генерацију која долази. Мишљења сам да ће наредна сезона бити такмичарски много успешнија од ове и да нећемо бити у таквој ситуацији да до последњег кола стрепимо за опстанак у лиги – констатовао је стратег нашег омладинског тима Горан Ћурчић, који је у финишу сезоне на клупи заменио Дејана Јоксимовића, садашњег шефа струке прве екипе.

P