Омладинци преокретом до победе у Шапцу, пораз кадета

Наши омладинци и кадети остварили су половичан учинак на гостовању у Шапцу. Омладинци су након великог преокрета успели да савладају вршњаке из Мачве са 2:1, док су кадети претрпели убедљив пораз резултатом 0:3.

Омладинци су освојили изузетно важне бодове крај Саве у трци за прво место у Омладинској лиги ФСРЗС. Нашу екипу су од самог почетка утакмице у Шапцу пратили пехови, па је тако већ у 10. минуту Филип Г. Петровић добио незгодан ударац у пределу носа, због чега је морао да напусти игру. Заменио га је Михајло Стојановић, који ће касније израсти у једног од играча утакмице.

Мачвани су убрзо дошли до предности, коју су чували све до 60. минута, када је екипа Дејана Јоксимовића дошла до изједначења. Након досуђеног прекршаја у корист наше екипе, Цветковић је из скраћеног корнера упутио употребљив центаршут на прву стативу, а један најнижих играча на терену Михајло Стојановић добро скочио и лопту главом проследио у мрежу.

Био је то само увод у тотални преокрет, који је уследио у 75. минуту. Још један резервиста Владимир Максимовић нанизао је у продору тројицу противничких играча, избио пред голмана Мачве и прецизним ударцем левом ногом погодио супротан угао за десети тријумф наших омладинаца у сезони.

Наша екипа наступила је у следећем саставу: Ристовић, Павловић, Димитријевић, Филип М. Петровић, Андрејевић, Леповић, Матовић (Максимовић), Ђуровић, Цветковић, Филип Г. Петровић (Стојановић), Симовић.

Три бода на старту пролећне полусезоне „укњижила“ је и водећа екипа Младости из Лучана, која је на свом терену савладала аранђеловачку Шумадију са 2:0, па је тако бодовна разлика између Крагујевчана и Лучанаца остала иста и износи седам бодова.

Наредног викенда наше омладинце очекује пролећни деби на домаћем терену. Ривал ће им бити Млади радник 1926 из Пожаревца, екипа коју су ученици Дејана Јоксимовића убедљиво савладали на старту сезоне са 3:0.

КАДЕТИ ПОКЛЕКЛИ

За разлику од омладинаца, кадети нису успели да остваре позитиван резултат на гостовању вршњацима из Мачве. Екипа тренера Душана Ђорђевића пружила је добар отпор Мачванима у првом делу сусрета, али их је примљени гол у потпуности пореметио, па је на крају претрпљен убедљив пораз резултатом 0:3.

Наша екипа наступила је у следећем саставу: Жунић, Новичић, Стаменковић, Радосављевић, Марковић, Милојевић, Гвозденовић, Арсенијевић, Милутиновић, Тимотојевић, Васић.

Упркос поразу, наши кадети остали су на четвртој позицији Кадетске лиге ФСРЗС са 27 освојених бодова.

Баш као и омладинци, и кадети ће наредног викенда угостити вршњаке из пожаревачког Младог радника 1926.

P