“Ђаволчићи” су били бољи у већем делу утакмице и да нису “спустили гас” у самом финишу утакмице домаћин би доживео потпуни дебакл пред својом публиком.

Победу екипе тренера Танасијевића наговестио је Јован Арсенијевић са два поготка у првих петнаест минута утакмице. Први погодак Арсенијевић је постигао из оправдано досуђеног једанаестерца, а други након дубинске лопте и прецизног ударца којим је матирао чувара мреже домаћег тима Станаревића.

Да ће бодови завршити на конту крагујевачког тима постало је јасно у 51. минуту након што је Илић повисио на 3:0, да би се двадесетак минута касније у стрелце уписао и Ракићевић неодбрањивим ударцем са дистанце.

Домаћин је у финишу головима Керкеза, Киселчића и Петковски Цимбаљевића успео да ублажи пораз, док је тачку на сјајно издање “ђаволчића” ставио Андреја Ристић седмим поготком у сезони.

Био је ово тек други тријумф наших омладинаца од почетка пролећног дела сезоне у Омладинској лиги Србије, којим су претекли нишки Раднички и “испливали” из опасне зоне.

Управо ће имењак из Ниша бити наредни ривал “ђаволчићима” у можда и пресудној утакмици за опастанак у највишем рангу такмичења.

ЈЕДИНСТВО (УБ) – РАДНИЧКИ 1923 3:5 (0:2)

УБ
Стадион:
СЦ “Матић”.
Гледалаца: 100.
Судија: Денис Аћимовић (Београд)
Стрелци: Керкез у 75, Киселчић у 84. и Петковски Цимбаљевић у 90. минуту за Јединство, а Арсенијевић (из једанаестерца) у 5. и 13, Илић у 52, Ракићевић у 71. и Ристић у 88. минуту за Раднички.
Жути картони: Денић (Јединство), Недовић, Петровић (Раднички 1923).

ЈЕДИНСТВО (УБ): Станаревић, Петковски Цимбаљевић, Керекез, Јолачић (од 55. А. Пантелић), Стеванчевић (од 67. Киселчић), В. Марјановић, Руњајић, Мочић (од 76. Н. Марјановић), Л. Пантелић, Живановић (од 55. Давидовић), Исаиловић (од 55. Денић).

РАДНИЧКИ 1923: Недовић, Радојковић, Пантовић, Ристић, Ракићевић, Томић, Арсенијевић (од 60. Димитријевић), Илић, Чорбић, Маринковић (од 60. Петровић), Танасијевић.

P