Омладинци и кадети против Пожежана на старту сезоне

Овог викенда почиње нова сезона у Првој кадетској и омладинској лиги ФСРЗС. Обе селекције нашег клуба премијерне утакмице одиграће у суботу, 17. августа, када ће на помоћном терену стадиона “Чика Дача” угостити вршњаке из пожешке Слоге.

Први ће на терен омладинци, који ће своју утакмицу са Пожежанима одиграти у преподневном термину, од 11 часова. Биће то и мали дерби првог кола, с обзиром да се оба ривала убрајају у групу главних кандидата за висок пласман на табели.

Наша екипа је током летње паузе “освежена” са три нова играча, који би уз постојећи играчки кадар требали да учине Раднички 1923 још конкурентнијим у борби за прво место. Крагујевчани су претходну сезону завршили на другој позицији, тако да су у наступајућој сезони решени да направе корак више на табели и домогну се места које води у Омладинску лигу Србије.

Слога је такође прошлу сезону завршила у горњем делу табеле, на четвртој позицији, при чему је у сусретима са екипом Радничког 1923 остварила бољи међусобни скор (2:2 у Крагујевцу и 1:0 у Пожеги). На изабраницима Дејана Јоксимовића је да добрим приступом утакмици и максималном ангажованошћу на терену покушају да поправе биланс у дуелима са Пожежанима и првенство започну тријумфом.

Одмах после омладинаца, од 13 часова и 30 минута састаће се кадетске селекције Радничког 1923 и Слоге. И ова утакмица биће изузетно интересантна, посебно ако се узме у обзир да је дошло до смене генерација у оба клуба.

Тренер наше кадетске селекције Душан Ђорђевић је током припремног периода предано радио на уигравању једне веома талентоване генерације фудбалера, која ће сигурно претендовати на пласман у горњем делу сезоне, баш као што је то био случај и у претходној сезони.

Посдсетимо, Раднички 1923 је минулу сезону окончао на одличној трећој позицији, а ова генерација младих фудбалера дефинитивно има потенцијал да надмаши овај резултат.

Екипа из Пожеге је претходну сезону завршила на скромном десетом месту са деветнаест бодова мање у односу на Крагујевчане. Оно што такође треба напоменути, јесте податак да је Раднички 1923 славио у оба прошлосезонска дуела и то идентичним резултатом – 2:1.

Улога фаворита је без сумње на страни наше екипе, али ју је потребно оправдати на терену. На овим младим момцима је да демонстрирају сав раскош свог талента и освоје три бода пред својим симпатизерима.

P