Николић: Нема оправдања за срамотно издање

По завршетку дербија 3. кола Прве лиге Србије између Радничког 1923 и врањског Динама (0:4), у просторијама клуба са “Чика Даче” одржана је конференција за медије на којој су говорили тренер домаће екипе Дејан Николић и главни стратег гостију из Врања Урош Калинић.

Шеф струке Динама Урош Калинић био је презадовољан игром и убедљивом победом своје екипе на првом гостовању у сезони. Врањанци су са ова три бода задржали челну позицију на табели и направили значајан корак у борби за повратак у Супер лигу Србије.

– Одиграли смо једну јако добру утакмицу, која је за нас имала велику важност. Били смо агресивни, стрпљиви и тактички дисциплиновани, баш као што смо се и договорили у припреми утакмице. После прва два кола, где смо играли против дефанзивније оријентисаних екипа, очигледно да нам је пријало што смо коначно наспрам себе имали противника који има жељу да се надиграва. Још једном бих честитао мојој екипи на добро одиграној утакмици, а Радничком 1923 желим пуно среће у наставку сезоне. – поручио је тренер победничке екипе.

Тренер Радничког 1923 Дејан Николић похвалио је игру противничке екипе, а као главне разлоге убедљивог пораза његовог тима истакао је недисциплину и неодговорност.

– Динамо нам је без сумње одржао час фудбала. Одиграо је ову утакмицу дисциплиновано, тактички зрело и једноставно, за разлику од нас. Ми смо, управо знајући квалитете ривала, у припреми утакмице захтевали од наших играча да одиграју дисциплиновано, агресивно и стрпљиво, али они то нису испоштовали на терену. Мислим дa смо до првог гола Динама, који је последица једне катастрофалне грешке, били егал на терену, будући да се ништа специјално није дешавало ни пред једним, ни пред другим голом. На полувремену смо се договорили да појачамо притисак ка голу ривала и да из те жеље и борбе дођемо до изједначења. Међутим, примили смо још један гол из лоше брањеног прекида, где се видела сва та недисциплина и неодговорност у нашој игри. – констатује Николић.

Главни кормилар “црвених” признаје да је ово један од најтежих тренутака у његовој каријери и да га никада није било толико срамота као после данашњег пораза. Најавио је разговор са челницима клуба, који би требао да разјасни узроке неуспеха у последња два кола.

– Срамота је како смо изгледали данас на терену пред нашом публиком и ту нема никаквог оправдања. У последња два кола нисмо приказали ни делић онога што нас је красило у протеклој сезони, а то су дисциплина, агресивност и однос према игри. Евидентно је да овде мора нешто да се промени, можда и сам тренер, и сигурно ћу на ту тему попричати са људима из клуба када мало “охладим” главу. – изјавио је Николић присутним новинарима.

P