Нова ретро гарнитура дресова поводом стогодишњице постојања клуба

У години у којој обележава стогодишњицу постојања, Фудбалски клуб Раднички 1923 одлучио је да представи нову “слављеничку” гарнитуру дресова, у којима ће фудбалери крагујевачког суперлигаша наступати до краја текуће сезоне. Дресови су рађени у ретро стилу, по узору на првобитне дресове Радничког, односно Младог радника, како се крагујевачки клуб звао до промене имена 1929. године.

На левој страни дреса је уочљив грб Младог радника из 1923. године, док се на десној страни налази лого званичног спонзора клуба, компаније “Моцарт Бет”. На полеђини дреса, осим садашњег назива клуба, броја играча и српске “тробојке”, налази се и крупно исписана година оснивања клуба.

Ова специјална гарнитура дресова представља само један вид обележавања великог јубилеја крагујевачког клуба. У плану су бројне манифестације, прославе, међународни турнири, о чему ће јавност бити благовремено информисана путем званичних клупских гласила.

Што се тиче новог редизајнираног дреса, он ће своју званичну премијеру имати већ на утакмици са суботичким Спартаком, која се игра ове суботе на стадиону “Чика Дача” са почетком у 14 часова.

P