Николић: „Подела бодова најреалнији исход“

Да је подела бодова реалан исход данашње утакмице 26. кола Прве лиге Србије између Радничког 1923 и ОФК Жаркова, сагласни су тренери обе екипе.

Шеф стручног штаба гостију из Жаркова Дејан Рађеновић најпре је искористио прилику да честита тридесети рођендан навијачкој групи „Црвени ђаволи“, а затим се осврнуо и на данашња дешавања на самом терену, где се његова екипа достојно супротставила домаћину.

– Прво бих желео да у име мог клуба честитам рођендан навијачима Радничког. Заиста, то је једна дивна публика, која је свих 90 минута бодрила свој тим. Мислим да смо добро ушли у утакмицу и створили неколико изгледних шанси у првом полувремену, које нисмо успели да реализујемо. У другом полувремену Раднички је кренуо на све или ништа, а моји играчи нису успели да истрпе тај притисак и примили су гол из прекида. У сваком случају, мислим да је боље уписати бод са једног оваквог гостовања, него се у Београд вратити без бодова. – прокоментарисао је тренер Жаркова.

Шеф струке крагујевачког прволигаша Дејан Николић није задовољан како је његова екипа одиграла прво полувреме, за разлику од другог које је било знатно боље. На крају, када се подвуче црта, Николић сматра да је нерешен резултат реалан исход данашње утакмице.

– Ова свечарска атмосфера као да је мало утицала на играче да не уђу у утакмицу сто посто. Ја сам мојим играчима говорио да ће нам данашња утакмица бити једна од најтежих у ова четири кола. Прво, зато што је Жарково једна добро селектирана, квалитетна екипа, а као друго, зато што је нормално да након добрих резултата у прва три пролећна кола уследи мали пад као последица замора играча. Жарково је у првом полувремену било боље од нас и ми смо се надали да ћемо издржати до полувремена, па да реагујемо у паузи, али смо ето несрећно примили тај гол у 40. минуту. У другом делу утакмице били смо доминантнији тим на терену, изједначили смо резултат и на крају уписали бод којим генерално можемо бити задовољни, мада смо у самом финишу могли можда да дођемо и до победе у оној ситуацији када је лопта погодила Стевана Ковачевића на гол линији. У сваком случају, мислим да поделом бодова можемо бити задовољни и ми и Жарково. – истакао је тренер Радничког, који је направио пун погодак увођењем Милоша Ђорђевића и нарочито Жељка Жерађанина, асистента код изједначујућег поготка Ђорђа Максимовића:

– Жерађанин је још у припремним утакмицама показао одређени квалитет, брзину и експлозивност, која је нама потребна у одређеним моментима. Он је био у најужем избору за тим и у прва четири кола. Данас се могло видети да је Тому Тодоровића и Јована Лукића стигао умор, па смо уласком Жерађанина и Ђорђевића добили на свежини, пробојности и дубини, коју нисмо имали у првом полувремену. – додао је Николић.

P