Нигеријац Жофри Чинеду прво зимско појачање “црвених”

Нигеријски нападач Жофри Чинеду (25) прво је појачање нашег клуба у зимском прелазном року. Овај 193 сантиметара високи фудбалер, који је претходне две сезоне провео у финском Лахтију, уговорио је 1,5 годишњу сарадњу са нашим клубом.

Чинеду је у Европу стигао још као тинејџер. Његова прва европска дестинација био је Кипар, потом је један краћи период провео у Албанији, да би играчку афирмацију стекао у Работничком из Скопља, где је на 60 одиграних утакмица постигао 12 погодака. Након Работничког, корпулентни нападач је наступао за Олимпик из Доњецка и естонски Нарва Транс, пре него што је обукао дрес финског Лахтија, за који је на 63 одигране утакмице у свим такмичењима постигао 19 погодака.

Нови нападач Радничког 1923 је на свом званичном представљању истакао како је о чуо пуно лепих речи о крагујевачком клубу и да се нада ће да добрим играма и головима успети да испуни очекивања људи из клуба и навијача.

Од неколицине пријатеља који су играли у Србији чуо сам доста позитивних ствари о самом клубу и екипи која игра доста добро ове сезоне. Спортски директор Славко Перовић је веома амбициозан човек, који је показао велику дозу упорности да ме доведе у Раднички. Већ на први поглед се види да су сви у клубу изузетно мотивисани и посвећени, а таква средина ме свакако инспирише да пружим сто одсто својих могућности како бих помогао екипи у остварењу зацртаних такмичарских циљева. Надам се да ћу головима и максималним залагањем на свакој утакмици оправдати очекивања људи из клуба и навијача и да ћемо сви заједно бити задовољни на крају сезоне – изјавио је Чинеду.

Спортски директор Крагујевчана Славко Перовић открива да је високи Нигеријац већ дуже време на радару спортског сектора “црвених”, као и да је његовим доласком решен један од главних приоритета у зимском прелазном року.

– Ангажовање централног нападача представљало је наш главни приоритет у овом прелазном року. Жофри је играч кога смо дуго пратили и који се својим физичким и техничким карактеристикама уклапа у профил играча који нам је потребан, а да притом не иступа из оквира нашег планираног буџета. Поред тога што је играч који напада дубину, он је неко ко својом висином може доста да допринесе и у игри у пољу. Искрено се надам да ће представљати право појачање и да ћемо у њему добити једног квалитетног нападача на дуже стазе – поручио је Перовић.

Након Бразилца Евандра да Силве и хрватског интернационалца Марка Шимића, који је у међувремену напустио клуб са “Чика Даче”, Жофри Чинеду је трећи инострани фудбалер који је задужио дрес крагујевачког суперлигаша ове сезоне.

P