Наследник Луке Миливојевића тренира у Радничком 1923

Паузу између две сезоне доскорашњи капитен Кристал Паласа и некадашњи репрезентативац Србије Лука Миливојевић проводи у свом родном Крагујевцу. Данас је у друштву седмогодишњег сина Михајла посетио свој матични клуб Раднички 1923, како би свог наследника уписао у школу фудбала крагујевачког суперлигаша.

Позната је Лукина приврженост Радничком 1923, као клубу у коме је начинио своје прве фудбалске кораке и који већ годинама несебично помаже кроз бројне донације. Због тога сваки његов долазак у Крагујевац укључује и обавезну посету матичном клубу, где је увек радо виђен гост.

Данашња Лукина посета имала је специјални повод. Наиме, његов седмогодишњи син Михајло, који је очигледно од оца наследио фудбалски ген, постао је полазник омладинске школе крагујевачког суперлигаша.

– Мој син Михајло много воли да игра фудбал. И сада док смо на одмору у Крагујевцу, константно ме је запиткивао где би могао да тренира фудбал. С обзиром да је Раднички клуб у коме сам поникао, дилеме није било. Одлучили смо да детету изађемо у сусрет и омогућимо му да тренира овде у Радничком – открива Лука.

Опште је познато да некадашњи репрезентативац Србије већ годинама редовно помно прати игре и резултате “црвених”. Протекла сезона, коју је крагујевачки суперлигаш окончао на осмој позицији првенствене табеле, по његовим речима представља велики искорак, али и обавезу за Шумадинце да остану на линији успеха.

Све честитке играчима, стручном штабу и спортском директору Славку Перовићу на једној изузетно успешној сезони. Мислим да је освајањем осмог места у првенству Раднички направио један велики искорак у односу на неки претходни период и уједно поставио високе стандарде за наредне сезоне. Сада је неопходно одржати клуб на овом резултатском нивоу, а то сигурно није лак посао – сматра Миливојевић.

Доскорашњи капитен енглеског Кристал Паласа такође је похвалио и рад омладинске школе Радничког 1923, која из године у годину подиже лествицу успеха.

– Сигурно је да се успех једног клуба огледа пре свега у резултатима првог тима, али не треба занемарити ни млађе селекције Радничког које су биле јако успешне у овој сезони. Чињеница да ће Раднички од идуће јесени имати све три генерације у Квалитетној лиги Србији доказује да овај клуб иде у једном добром правцу и да је пред њим светла будућност – констатује Миливојевић.

Некадашњем репрезентативцу је овог лета истекао уговор са енглеским Кристал Паласом у коме је провео претходних седам сезона, тако да је тренутно у фази потраге за новим ангажманом. С обзиром на играчку репутацију и седмогодишње искуство играња у Премијер лиги, Миливојевић ће сигурно бити на радару многих иностраних клубова који би га радо видели у својим редовима.

У овом тренутку желим пре свега да се добро одморим, а након тога ћу видети какве су ми опције. Провео сам седам лепих година у Кристал Паласу, али је сада куцнуо тренутак за нове изазове. Видећемо већ шта будућност носи – остао је загонетан српски фудбалски ас.

P