Mинистар Удовичић најавио изградњу новог стадиона на простору “Чика Даче”

Министар омладине и спорта Вања Удовичић је током своје посете Крагујевцу почетком недеље обишао комплекс стадиона „Чика Дача“, где је најавио изградњу потпуно новог, модерног стадиона по стандардима УЕФА, који ће бити у стању да прими близу 20 000 гледалаца.

Како је истакао министар Удовичић, планирано је да се у наредна два месеца оконча израда пројекта, док је почетак радова на изградњи новог стадиона предвиђен за другу половину године.

Иначе, стадион „Чика Дача“, који носи назив по једном од фудбалских пионира на овим просторима Данилу Стојановићу – Чика Дачи, званично је отворен 6. јуна 1957. године и већ одавно вапи за реконструкцијом.

Удовичић је најавио да ће Крагујевац добити један од највећих и најбољих стадиона у овом делу Европе.

– Сви стадиони које ћемо реновирати или градити нове, биће у потпуности усклађени са Еуро 4 стандардом који прописује УЕФА. Жеља нам је да Србија врати врхунски фудбал, да врати могућност да организујемо и међународна такмичења и да опет будемо препознати на међународној фудбалској мапи као земља са јаком фудбалском и спортском инфраструктуром – изјавио је Удовичић.

Градоначелник Крагујевца Радомир Николић напоменуо је да ће трибине садашњег стадиона бити срушене, као и да ће нови стадион бити „мало ротиран“ у односу на позицију садашњег, како би се задовољили стандарди УЕФА.

Овај значајан дан за наш клуб употпуњен је сјајном игром и победом првотимаца у сусрету са лидером Прве лиге Србије, београдским Графичарем.

P