Минималац омладинаца, кадети преокретом до нових бодова

Веома занимљив такмичарски викенд је иза наших млађих селекција. Омладинци су поготком Уроша Арсенијевића победили ужичку Слободу и “укњижили” шесту победу у Првој омладинској лиги ФСРЗС , кадети су после преокрета у трилер завршници дошли до нових бодова, док су пионири претрпели први пораз у сезони од краљевачког Аполона.

Теже него што се очекивало, “ђаволчићи” су успели да освоје три бода у сусрету са веома неугодном и чврстом екипом Слободе. Утакмицу на помоћном терену стадиона “Чика Дача” одлучио је Урош Арсенијевић поготком у 70. минуту.

Овом победом се екипа тренера Дејана Јоксимовића, заједно са шабачком Мачвом, издвојила на челу табеле Прве омладинске лиге ФСРЗС са 19 бодова.

Кадети не могу без драме. Још једном су се изабраници Душана Ђорђевића поиграли са живцима својих симпатизера, али су на крају ипак успели да дођу до значајног тријумфа против вршњака из ужичке Слободе.

Два пута су наши кадети били у резултатском дефициту, али су у оба наврата успели да се врате у игру, а онда су поготком Алексе Деспотовића у 88. минуту дошли до преокрета и нових бодова. Поред Деспотовића, мрежу Ужичана тресли су још и Лука Панић и Михаило Радојковић из казненог ударца.

Са 16 освојених бодова из шест утакмица наша екипа заузима треће место на табели Прве кадетске лиге ФСРЗС.

Нажалост, утисак су овог викенда покварили пионири, који су поражени од краљевачког Аполона у 7. колу Шумадијско-рашке лиге. У једној изузетно квалитетној и садржајној утакмици, одлучио је један погодак гостујуће екипе из слободног ударца.

Овим поразом екипа тренера Душана Николића изгубила је челно место на табели и склизнула на трећу позицију са 12 бодова из пет одиграних утакмица.

Наредног викенда на програму су утакмице осмог кола у сва три такмичења. Омладинце и кадете очекује излет у Чачак, где ће одмерити снаге са одговарајућим селекцијама Борца 1926, док ће пионири гостовати још једној краљевачкој екипи Кикеру.

P