Милош Видовић прво појачање “црвених” у летњем прелазном року

Искусни Милош Видовић прво је појачање нашег клуба у летњем прелазном року. Тридесетогодишњи Крагујевчанин је након кратке епизоде у Казахстану одлучио да се врати у клуб у коме је начинио прве фудбалске кораке, где ће имати прилику да игра раме уз раме са својим млађим братом Урошем, који већ дужи низ година брани боје крагујевачког прволигаша.

Видовићев фудбалски пут врло је занимљив и неуобичајен. Почео је у млађим категоријама нашег клуба, одакле је прешао у табор градског ривала Шумадије 1903. Са Бубња се преселио у Сарајево, у редове Олимпика. За непуне три године, колико је провео међу популарним “вуковима”, Видовић је сјајним играма освојио срца навијача и зарадио капитенску траку, а изабран је и за најбољег страног играча Премијер лиге Босне и Херцеговине.

Одличне партије у дресу Олимпика, Видовића су препоручиле бројним клубовима из окружења, а најконкретнији и најупорнији били су људи из РНК Сплит, па је тако сјајни Крагујевчанин завршио на “Парку младости”. Са Сплићанима је Видовић бележио запажене резултате у првенству Хрватске, а имао је прилику и да игра у квалификацијама за Лигу Европе.

Наредна страница за вижљастог Шумадинца био је још један хрватски клуб Славен Белупо, у коме је Видовић такође побрао симпатије публике и понео капитенску траку.

Након петогодишњег стажа у најбољој лиги Хрватске, Видовић је прошлог лета решио да промени средину, па је тако потписао уговор са Шерифом из Карагандија, чланом Премијер лиге Казахстана.

Сарадња је, пак, била краткотрајног карактера, и Видовић је након свега тринаест наступа у дресу Шерифа раскинуо сарадњу са Казахстанцима, да би се овог лета обрео на “Чика Дачи”, уговоривши двогодишњу сарадњу са крагујевачким клубом.

Несумњиво је да ће један искусан и проверен играч попут Видовића донети квалитет више у дефанзивни ред “црвених”, које у наступајућој сезони очекује велика борба за врх табеле.

P