Добра провера против суперлигаша

У оквиру припрема за нову такмичарску сезону у Првој лиги Србије, наша екипа је јуче на Златибору одмерила снаге са београдским Чукаричким, чланом Супер лиге Србије. И поред пораза од 1:3 (1:2), наши момци пружили су јак отпор суперлигашу из Београда и показали да ће у предстојећој сезони са пуним правом претендовати на сам врх прволигашке табеле.

Београђани су повели у 13. минуту. Терзић је убацио лопту пред гол Радничког, где ју је Каменовић прецизним ударцем главом са пет метара закуцао у мрежу.

Седам минута касније Чукарички је дуплирао предност. Поново је иницијатор акције био Терзић, док је за егзекуцију овога пута био задужен доскорашњи нападач Војводине Езе, који се најпре лепо ослободио свог чувара, а онда пласирао лопту у мрежу Крагујевчана.

Овакав почетак утакмице није деморалисао Шумадинце, који су у 30. минуту успели да смање резултатски заостатак. Искусни Ћировић умакао је одбрани Београђана, а онда правовремено асистирао Никодијевићу, коме није било тешко да затресе празну мрежу.

Имали су “црвени” лепу прилику да дођу до изједначења у 57. минуту, када је млади Симовић погодио стативу.

Коначан резултат постављен је у 89. минуту, након што је Величковић крунисао лепу акцију београдског тима.

ЧУКАРИЧКИ – РАДНИЧКИ 1923 3:1 (2:1)

Стадион:
“Швајцарија”
Играно без присуства гледалаца
Стрелци:
Каменовић у 13, Езе у 20. и Величковић у 89. минуту за Чукарички, а Никодијевић у 30. минуту за Раднички 1923.

ЧУКАРИЧКИ: Белић, Ћирковић, Остојић, Каменовић, Величковић, Фратровић, Ђорђевић, Ендијае, Езе, Терзић, Шарић. Играли су још: Мићовић, Лукић и Никчевић.

РАДНИЧКИ 1923: Раичевић, Дукић, Филиповић, Петровић, Варјачић, Ћировић, Видовић, Тодоровић, Илић, Ковачевић, Никодијевић. Играли су још: Савић, Симовић и Здравковић.

P