Милисављевић рекапитулирао сезону: Поправљен утисак у финишу

Овог викенда стављена је тачка на још једну сезону у Првој лиги Србије. Пласман у виши ранг такмичења изборили су београдски Графичар, Златибор, ОФК Бачка и Металац из Горњег Милановца, док је крагујевачки Раднички 1923 сезону окончао на осмој позицији, са истим бројем бодова као и седмопласирани Кабел.

Сумирајући протеклу такмичарску сезону, која је због добро познате ситуације са пандемијом вируса Ковид-19 попримила помало неуобичајен ток, шеф струке крагујевачког прволигаша Дарко Милисављевић оцењује да је Раднички 1923 прошао кроз један веома турбулентан период, да би тек у завршници првенства показао свој прави карактер.

– Иза нас је једна прилично турбулентна сезона, чему у прилог говори и податак да сам ја трећи шеф стручног штаба од почетка првенства. То се све неминовно одразило и на резултате екипе. С обзиром да смо на последњих дванаест утакмица претрпели само један пораз, што је учинак којим се ретко који српски клуб може похвалити, изузев Црвене звезде и Партизана, сматрам да смо у знатној мери поправили утисак и да смо на прави начин окончали ову сезону – констатује Милисављевић.

Сви Крагујевчани којима је Раднички у срцу већ одавно прижељкују да поново виде свој вољени клуб у Супер лиги Србије. Прошле сезоне “црвени” су дошли на корак до циља, а ове је спелт неповољних околности утицао да клуб са “Чика Даче” не буде међу главним кандидатима за елиту.

Због тога се поставља логично питање: шта је потребно да би се Раднички поново обрео у суперлигашком друштву?

– У неким нашим анализама дошли смо до закључка да је Раднички у претходне четири прволигашке сезоне већ после првих седам кола имао озбиљан заостатак за водећим екипама на табели. Можда је то само плод случајности, али је можда и релевантан податак који завређује нашу пажњу у будућности. У сваком случају, Раднички и Крагујевац сигурно заслужују суперлигаша, али је неопходна одговарајућа потпора и квалитетна екипа за такав домет. Искрено, ја нисам ни за тај сценарио да уђемо у Супер лигу, па да одмах испаднемо. Морамо радити на томе да Крагујевац добије стабилног суперлигаша и да то буде нека база за даљи напредак клуба – убеђен је шеф струке Крагујевчана.

Наредна сезона носи са собом још веће изазове, посебно ако се обистине предвиђања да ће чак десет екипа испасти из Прве лиге Србије на крају такмичења. То ће аутоматски подићи улог за све клубове, па ће малтене свака утакмица представљати борбу за голи живот.

Због тога је неопходно што пре формирати екипу која ће бити кадра да издржи читаву сезону у једном јаком ритму и која би, уколико се укаже прилика, била у стању да се умеша у борбу за врх табеле.

– Видећемо шта доноси прелазни рок. Неким играчима је већ истекао уговор, већина је још увек под уговорима, тако да ћемо у разговору са људима из клуба видети шта и како даље. Још увек не знамо када ће почети нова сезона, па самим тим не можемо са сигурношћу рећи ни када ћемо кренути са припремама – открио је за крај разговора Милисављевић.

Фудбалери Радничког 1923 одрадиће још пар тренинга почетком наредне седмице, а затим одлазе на одмор, који ће потрајати до почетка припрема у јулу.

P