Милисављевић: Битно је да знамо шта и колико хоћемо

Након завршетка утакмице 19. кола Прве лиге Србије између Радничког 1923 и ОФК Бачке, која је окончана победом Крагујевчана, резултатом 2:1 (1:0), у просторијама клуба са “Чика Даче” одржана је конференција за медије на којој су говорили помоћни тренер Радничког 1923 Дарко Милисављевић и његов колега из супротног табора Слободан Бачић.

Гости из Бачке Паланке нису успели да ураде ништа више осим часног пораза на “Чика Дачи”. Створили су фудбалери Бачке неколико полуприлика, али недовољно да дођу до позитивног резултата.

– Доста смо неповезано играли у првом делу утакмице. У другом полувремену смо мало консолидовали редове и успели да створимо пар полуприлика, које нисмо реализовали. Честитао бих Радничком на заслуженој победи, а ми се окрећемо наредним такмичарским изазовима – кратко је прокоментарисао Бачић.

Дарко Милисављевић је, баш као и прошле сезоне, био приморан да у сред сезоне преузме самостално руковођење првим тимом, и још једном успео да “тргне” екипу након неколико слабијих резултата. Раднички је под његовом командом одиграо јако добру утакмицу у Врању, у којој је ипак несрећено поражен, а данас је против Бачке коначно могао да ужива на ловорикама успеха.

– Ово је друга утакмица коју смо одиграли на неком жељеном нивоу. У Врању то нисмо успели да материјализујемо, а данас јесмо. Ветар је у једном делу игре био наш савезник, а у другом екипи Бачке. У сваком случају, мислим да смо заслужено победили. Искористио бих прилику да се захвалим публици и нашим верним навијачима, који нас прате током читаве сезоне. И данас су нам давали ветар у леђа и заиста им неизмерно хвала на подршци – истакао је Милисављевић.

Раднички је другу утакмицу заредом одиграо у измењеној формацији. Чини се, на први поглед, да су се играчи одлично адаптирали на њу и да је донела жељене плодове.

– Сматрали смо да су поједини играчи “ван баланса” и да нисмо извукли максимум њихових могућности, па смо због тога решили да променимо формацију, што је дало резултат. Мислим да је најбитније да знамо шта и колико хоћемо, јер спорт је суров и не трпи импровизацију. Сваки дан, сваки тренинг, сваку утакмицу, морамо бити максимално посвећени. На то нас обавезује величина клуба чији дрес носимо, град који представљамо и навијачи који нас подржавају – категоричан је Милисављевић.

Милисављевић се дотакао и разлога нешто слабијих резултата Радничког ове јесени.

– Изменила се концепција екипе у односу на прошлу сезону. Можда је јавност очекивала да ће све лакше да буде, али је чињеница да је лига ове сезоне изузетно јака, да су се све екипе значајно појачале и да свако сваког може да добије. Нама је у овом тренутку превасходно потребно заједништво, да прикупимо што више бодова до краја полусезоне и онда да подвучемо црту, како бисмо увидели где смо и како даље – закључио је Милисављевић.

P