Милинковић: Жао ми је тренутне слике Радничког

Убедљив пораз од ТСЦ-а (0:3) само је досолио отворену рану екипе са “Чика Даче”, која никако не успева да пронађе одговарајући излаз из резултатске дубиозе. И када би се појавио трачак наде, као што је то био случај након гостовања у Суботици или после дуела са Радником у Сурдулици прошлог викенда, уследило би болно приземљење и повратак у сурову реалност.

Утучен и потиштен био је Зоран Милинковић по завршетку данашње утакмице у којој је његова екипа оставила прилично блед утисак. Ако је први примљени гол пољуљао самопоуздање “црвених”, други гол им је у потпуности сломио дух и довео их на ивицу резултатског дебакла.

– Мени је најискреније жао тренутне слике Радничког. Жао ми је и наших навијача који су данас дошли да нас подрже по оваквом времену. Тренутне околности нису лаке и треба их превазићи, а то се може само марљивим и преданим радом. Морамо да подигнемо главе и да се боримо до последњег атома снаге. Што се данашње утакмице тиче, имали смо ту колосалну шансу средином другог полувремена да дођемо до изједначења, нисмо је искористили, након чега смо примили тај други гол који нас је у потпуности сломио – изјавио је Милинковић по завршетку данашњег сусрета.

И док су Крагујевчани туговали, фудбалери ТСЦ-а су у свлачионици прослављали прву победу након “сушних” осам кола. Долазак Жарка Лазетића на место шефа стручног штаба очигледно је пробудио екипу из Бачке Тополе, којој је по квалитету играчког кадра место у горњој половини табеле.

– Очекивано тешка утакмица, посебно у физичком смислу, с обзиром на терен и временске услове. Јако сам задовољан игром у првом полувремену и то је оно чему отприлике тежимо. Имали смо одличан став и енергију, били довољно добри у притиску и из такве игре успели смо да створимо велики број прилика и дођемо до водећег поготка. Раднички је средином другог полувремена пропустио лепу прилику да се врати у меч, док смо ми успели да постигнемо тај други гол и преломимо утакмицу у своју корист. Могу рећи да је моја екипа данас била на једном веома виском нивоу, који ће, надам се, задржати и у наредним утакмицама – оценио је Лазетић.

P