Металац – прва препрека на путу ка Супер лиги

Пред фудбалерима Радничког 1923 је први велики испит у борби за пласман у Супер лигу Србије. Екипа тренера Дејана Николића у суботу, 11. маја, од 16 часова на стадиону „Чика Дача“, дочекује Металац из Горњег Милановца, у првом кругу баража за Супер лигу Србије. За очекивати је да ће наши момци, уз неизоставну подршку са трибина, успети да наставе серију позитивних резултата против Милановчана ове сезоне и успешно прескоче прву, можда и најтежу препреку на путу ка повратку у елиту.

Десет месеци, 37 напорних утакмица, свакодневних тренинга, успона и падова, радости и разочарења, све се то слило у један тренутак, најбитнији у сезони за наш тим. Утакмица са Металцем у суботу показаће да ли ова екипа Радничког има капацитет да се равноправно бори за улазак у Супер лигу Србије, чиме би се крупним словима уписала у историју клуба са „Чика Даче“.

Много тога је ова екипа превалила преко својих леђа ове сезоне, почев од неоправдане скептичности шире спортске јавности уочи почетка сезоне, па до бројних повреда играча, несрећних пораза, судијских неправди, али је на крају ипак успела да запуши уста свим дежурним критичарима и стигне надомак великог успеха на који сви навијачи Радничког и житељи Крагујевца чекају пуне четири године.

Управо је то и основни разлог због чега не треба правити притисак на ове момке уочи утакмице са Металцем, јер они не само да су већ остварили главни циљ клуба ове сезоне, него су и добрано превазишли сва очекивања. Оно што ова генерација фудбалера Радничког, заједно са стручним штабом, апсолутно заслужује, јесте безусловна подршка и један громогласан аплауз, без обзира на исход битке са Милановчанима.

Свакако нема сумње да ће и четврти међусобни окршај Радничког и Металца у суботу на „Чика Дачи“ бити крајње неизвесан и тежак за прогнозирање по питању коначног исхода. Чињеница је да су Крагујевчани у претходна три дуела са Милановчанима били успешнији, будући да су два пута славили и једном играли нерешено, као и да ће у суботу играти пред својом публиком, али никако не треба сметнути са ума да је Металац један изузетно играчки квалитетан и добро оранизован клуб, који се другу годину заредом налази у групи најужих конкурената за елиту. Прошле године им је пласман у Супер лигу „за длаку“ измакао и сигурно је да ће Милановчани урадити све што је у њиховој моћи да такав сценарио не понове и у овој такмичарској сезони.

Дакле, биће то судар две екипе које се добро познају, респектују и теже ка истом циљу. У скалду са тим чињеницама, тренер крагујевачког прволигаша Дејан Николић са пуним правом очекује једну тешку, неизвесну утакмицу, у којој ће пресудити индивидуални квалитет и мотивација играча који ће изаћи на терен.

– Између нас и Металца нема никаквих непознаница. Добро смо упознатиса амбицијама и квалитетом екипеМеталца. Добили смо их два пута ове сезоне и једном играли нерешено, тако да ће они сигурно жарко желети да нам се реванширају за те поразе. Међутим, ми гледамо искључиво себе и настојимо да што мирније уђемо у ову утакмицу, која има специфичну тежину. Мислим да смо у извесној мери подигли форму и квалитет игре у последњих пар утакмица, а при том смо успели да поједине играче сачувамо и „освежимо“ за сам финиш сезоне. Надам се да ћемо ангажованом игром, уз подршку наших навијача „Црвених ђавола“, успети да направимо добар резултат и да прескочимо прву препреку у баражу. – поручио је шеф струке клуба са „Чика Даче“.

Дејан Николић и његови сарадници из стручног штаба предузимају све непходне мере како би играче лишили психолошког притиска и омогућили им да што мирније уђу у предстојећи сусрет.

– Доста радимо на томе да психички припремимо екипу за ову утакмицу. Не желимо да набијамо неки превелики притисак на играче, будући да смо и самим пласманом у бараж и четвртим местом на табели направили огроман успех. Наравно, сви у клубу смо свесни да смо овим резултатима сами себи поставили неки виши циљ, а то је да пробамо да се активно укључимо у борбу за улазак у Супер лигу. На нама је да покажемо да нисмо случајно ту где јесмо и учинићемо све што је у нашој моћи да прођемо ово прво коло. – додао је Николић.

Оно што свакако може да радује тренера Николића, јесте то да ће после дужег временског периода моћи да рачуна на све играче, будући да нико нема проблема са повредама или суспензијама.

-У сусрету са Јавором одморили смо пар играча који су били у опасности да добију парне картоне и тако зараде суспензију. Оно што је најбитније, то је да немамо повређених играча, тако да су сви у комбинацији за тим у суботу. Приметна је и добра атмосфера на тренингу, из које ће, надам се, произићи и позитиван резултат. –закључио је Николић.

У клубу су предузели низ активности како би анимирали публику за суботњи сусрет. Штампан је одређени контигент бесплатних карата, које ће првотимци и чланови млађих клупских категорија делити на неколико штадова у граду, а снимљен је специјални видео спот, у коме играчи Радничког позивају све Крагујевчане да у суботу дођу на „Чика Дачу“ и подрже екипу у настојању да начини први корак ка пласману у виши степен такмичења.

P