Максимовић након суперлигашког првенца: Овај погодак посвећујем породици, а посебно оцу

Јучерашње гостовање браниоцу титуле, београдској Црвеној звезди, остаће у посебном сећању младом нападачу Радничког 1923 Ђорђу Максимовићу, који је управо на овој утакмици, у којој је његов тим доживео прилично висок пораз (1:4), успео да постигне свој дуго чекани првенац у суперлигашкој конкуренцији. Велика је то ствар за овог младог момка, својевремено једног од најталентованијих изданака чувене класе ’99 омладинске школе клуба са “Чика Даче”, који је због своје урођене упорности и борбености, али и голгетерског њуха који с времена на време излази на видело, прирастао за срце навијачима Радничког 1923.

Максимовић је свој суперлигашки првенац посветио породици, а посебно оцу, истакавши да му овај погодак доста значи на пољу јачања самопоуздања.

Дуго сам чекао на овај тренутак и он се, ето, стицајем околности догодио управо на утакмици са Црвеном звездом. Свакако да ми овај гол доста значи на пољу самопоуздања и да ме истовремено подстиче да наставим вредно да тренирам, како би убудуће био још бољи и ефикаснији – поручује млади голгетер.

Говорећи о самој утакмици, Максимовић сматра да је пораз у дуелу са актуелним шампионом Србије био мање-више очекиван, али и да је његова екипа са пар недопустивих грешака олакшала противнику пут до победе.

Имали смо одређену тактику на утакмици, која је пала у воду након олако примљена прва два гола. Звезда је показала да је боља екипа, мада смо им и ми нашим пропустима олакшали пут до убедљивог тријумфа. Потребно је да што пре “архивирамо” овај пораз и да се окренемо ономе што је за нас ипак најбитније, а то је предстојећи плеј-аут – сматра Максимовић.

Шумадинци су након заиста суморне јесење полусезоне, коју су окончали на зачељу суперлигашке табеле, били виђени као малтене сигуран путник у нижи ранг такмичења. Ипак, пролећни део сезоне донео је потпуну ренесансу Крагујевчана, који су серијом сјајних резултата дошли у позицију да у предстојећем плеј-ауту траже шансу за директан опстанак у лиги.

Пред нама је седам изузетно битних утакмица, у којима ћемо покушати да сакупимо што је могуће већи број бодова како бисмо обезбедили опстанак у елити. У доброј смо форми, подигли смо интензитет рада на тренизима, као и ниво самопоуздања, и уколико наставимо у истом ритму мислим да нећемо имати проблема да обезбедимо опстанак у лиги – уверен је Максимовић.

Чињеница је да Раднички од доласка Ненада Лалатовића на место шефа стручног штаба више није иста екипа. Харизматични стратег са собом је донео ауру победничког духа и позитивне енергије, коју је врло брзо пренео на комплетан играчки кадар крагујевачког тима. И сам Максимовић потенцира Лалатовићев утицај на одличне резултате “црвених” овог пролећа.

– Свакако да нас је долазак тренера Лалатовића препородио. Он је неко ко доста пажње посвећује психолошкој припреми за утакмицу, зна како да нас мотивише и сигурно да сноси велике заслуге за узлазни тренд резултата овог пролећа – истиче млади нападач Радничког 1923.

РФК1923 ТВ

P