Линта: Играчи заслужили свако поштовање

Фудбалери Радничког 1923 забележили су изузетно вредну победу у сусрету са веома квалитетном екипом Колубаре 2:0 (0:0), којом су се додатно учврстили на водећој позицији прволигашке табеле.

Лазаревчани су успешно одолевали пуних седамдесет минута, а онда је до изражаја још једном дошао индивидуални квалитет “црвених”, који су за непуних десетак минута стекли одлучујућу предност.

– Мислим да смо одиграли сасвим коректно неких шездесетак минута утакмице. У првом полувремену имали смо контролу над игром и нисмо дозволили екипи Радничког да нам прави проблеме. Чак смо имали и једно 2-3 повољне ситуације, које смо могли можда боље да решимо. Уласком Томића у другом полувремену дошао је до изражаја тај очигледни индивидуални квалитет Радничког, примили смо два јефтина гола и изгубили утакмицу. Раднички је још једном показао да је једна од најозбиљнијих екипа у лиги и да је са разлогом ту где јесте на табели. На нама је да поправимо одређене ствари у својој игри, пре свега када је у питању реализација, уколико желимо да дођемо у ситуацију да се боримо за сам врх табеле – изнео је своје виђење данашњег сусрета на “Чика Дачи” Дејан Николић, шеф стручног штаба Колубаре, који је не тако давно седео на клупи крагујевачког прволигаша.

“Црвени” су данашњом победом показали да их пораз на гостовању у Лозници прошлог викенда није значајније уздрмао, већ их је, напротив, само додатно мотивисао да крену још јаче и одлучније у сусрет Супер лиги.

Честитао бих најпре екипи Колубаре на фер и коректној игри, а затим и мојим играчима на још једној доброј партији. Ово што они раде и приказују од почетка сезоне је вредно сваког поштовања. Мислим да смо данас одиграли јако мудро и квалитетно против једне одличне екипе као што је Колубара, која у својим редовима има доста добрих и искусних играча. Деловали смо као екипа која зна шта жели и како да то спроведе у дело, тако да смо по мом мишљењу заслужено тријумфовали на крају – сматра шеф струке Крагујевчана Александар Линта.

P