Линта: Играчи показали карактер

Крагујевчани са штитом у руци, Пироћанци на њему. Тако би укратко гласио епилог данашњег сусрета 7. кола Прве лиге Србије, у коме је наш тим оправдао улогу фаворита и савладао имењака из Пирота са 2:1 (1:1).

Милан Ћирић, привремени вршилац дужности шефа стручног штаба пиротског прволигаша, честитао је домаћину на фер и коректној игри и заслуженој победи, напоменувши да његов тим није успео да одржи висок ниво игре у дефанзиви током читаве утакмице.

– Ми смо у Крагујевац дошли са намером да пре свега обавимо добар посао у дефанзиви, а да из контранапада чекамо неку своју шансу да угрозимо гол противника. Успели смо у тој намери, постигли водећи погодак у раној фази утакмице и имали потом још једну-две полушансе које нисмо успели да искористимо. Нажалост, јако је тешко одржати висок ниво игре у дефанзиви током свих деведесет минута, тако да смо у завршници утакмице примили тај гол који нас је коштао пораза – констатовао је Ћирић.

Шефу стручног штаба крагујевачког прволигаша Александру Линти пао је велики камен са срца. Његова екипа је, иако прилично физички истрошена, успела да упише још једну важну победу и остане у трци за прво место на табели.

– Искрен да будем, очекивали смо једну тешку и захтевну утакмицу данас. Моји играчи су се прилично потрошили у ове две утакмице, против ИМТ-а и данас против Радничког из Пирота, али су још једном показали карактер и ја им овом приликом честитам на победи. Наравно, честитке иду и на рачун противника, који је показао да је једна добра екипа – изнео је своје утиске “кормилар” Крагујевчана.

Чини се да “црвени” данас нису били на свом максимуму. Да ли је био у питању умор или жеља да се сачувају снаге за предстојећи дерби са Кабелом, тек игра Радничког 1923 је на моменте деловала прилично растрзано, нарочито у првих 45 минута.

– У некој припреми утакмице смо помињали то да би било добро да данас победимо, како бисмо у Нови Сад отпутовали са бодовном разликом која је достижна. Сигурно је да су се момци мало оптеретили предстојећим гостовањем екипи Кабела, али су на крају успели да смогну снагу и дођу до заслужене победе – додао је Линта.

P