Лалатовић: Значајна победа за нас, али ништа још није готово

Свега два минута било је потребно “црвенима” да пређу пут од готово извесног пораза до великог тријумфа, који им отвара врата баража за опстанак у Линглонг Тајер Супер лиги Србије. Била је ово утакмица која ће својом динамиком и готово епским завршетком свакако наћи посебно место у богатој историји клуба са “Чика Даче”, који ће наредне године обележити век свог постојања.

Имали су фудбалери Пролетера победу на длану, а онда им се за само два минута урушио читав свет. Уместо победничког славља, туга и неверица на лицима Новосађана и још већа стрепња од испадања из елитног ранга такмичења.

Мислим да данашња утакмица није била толико лепа за око, колико је била борбена и чврста, пуна тензије и набоја, што и не чуди с обзиром на положај обе екипе на табели. Раднички је имао тај једанаестерац у првом полувремену који није искористио, након чега смо ми дошли до предности после прекида. Нажалост, стечено вођство нисмо успели да сачувамо до краја утакмице. Раднички је постигао два гола у самом финишу сусрета и преокренуо резултат у своју корист. Немамо другог избора осим да се окренемо наредним утакмицама. До краја плеј-аута преостало је да се одигра још два кола и докле год будемо имали теоретске шансе да избегнемо испадање из лиге ми ћемо се борити – изнео је своје утиске по завршетку данашње утакмице шеф стручног штаба Новосађана Зумбул Махалабашић.

Шеф струке Радничког 1923 Ненад Лалатовић није крио задовољство након спектакуларног преокрета његовог тима, али истиче да упркос данашњој победи битка за опстанак још увек није завршена.

– Огроман притисак био је на играчима обе екипе уочи утакмице. Мислим да смо морали да поведемо у првом полувремену, с обзиром да смо поред тог промашеног једанаестерца Мирића имали још пар изгледних прилика за гол. У друго полувреме смо ушли са нешто више ризика, константно смо нападали, иако смо знали да нам прети опасност из контранапада. На крају нам се тај ризик исплатио, играчи који су ушли са клупе, Максимовић и Томић, унели су живост и донели преокрет. Сигурно да нам ова победа много значи, али морамо исто тако да будемо свесни да ништа још није готово. Пред нама су још две тешке утакмице, против Спартака у Суботици и Металца код куће, где нам је потребна још једна победа како бисмо и теоретски осигурали место у у баражу – констатовао је Лалатовић.

РФК1923 ТВ

P