Лалатовић: Задовољни смо освојеним бодом

Други суперлигашки окршај крагујевачког и нишког Радничког у овој сезони није донео превише узбуђења. Осим две-три ситуације у другом полувремену, остатак утакмице протекао је углавном у тактичком надмудривању, уз доста опреза и дуела на средини терена, тако да је, када се све сабере, подела бодова некако логичан епилог свега виђеног на главном терену стадиона “Чика Дача”.

Шеф струке Крагујевчана Ненад Лалатовић истиче да је задовољан освојеним бодом, као и чињеницом да његова екипа није примила гол пету утакмицу заредом.

– Уписали смо још један значајан бод у борби за опстанак. Играло се углавном дугим лоптама, уз доста дуел игре, где се ми нисмо најбоље снашли у првом полувремену, али смо се зато значајно поправили у наставку. Имали смо пар шанси за постизање голова, имао их је и наш противник, али када се све сабере и одузме, мислим да морамо бити задовољни освојеним бодом. Похвалио бих моје играче, који су данас показали карактер, жељу, такмичарски дух… Јако је битно то што више не примамо голове, што није била одлика ове екипе у неком претходном периоду. Следи нам пауза коју ћемо искористити да мало консолидујемо редове и подигнемо интензитет тренинга пред почетак плеј-аута. Честитао бих гостујућој екипи на приказаној игри, а мом колеги Батаку од срца желим да изведе Раднички у Европу – поручио је Лалатовић.

Стратег Нишлија Радослав Батак похвалио је публику и атмосферу на стадиону “Чика Дача”, а затим се осврнуо на данашњу утакмицу.

– Очекивали смо овако неизвесну и тврду утакмицу. Раднички 1923 је од доласка мог цењеног колеге Ненада Лалатовића на место тренера једна потпуно друга екипа, дисциплинована, борбена, са израженим такмичарским нагоном. Генерално, задовољан сам издањем своје екипе на данашњој утакмици. Момци су показали карактер, имали нешто више од игре, мада је са друге стране Раднички 1923 имао изгледније шансе. Мислим да је на крају подела бодова најправеднији резултат данашње утакмице – констатовао је Батак.

P