Лалатовић пресрећан након избореног баража: Успели смо у немогућој мисији

Упркос поразу на гостовању у Суботици, фудбалери Радничког 1923 успели су да коло пре завршетка плеј-аутa осигурају пласман у предстојећи бараж за опстанак у Линглонг Тајер Супер лиги Србије.

Иако су након прилично неуспешне јесење полусезоне, коју су окончали на зачељу првенствене табеле, били малтене отписани, Крагујевчани су доласком Ненада Лалатовића за шефа стручног штаба процветали у другом делу сезоне и на добром су путу да сачувају суперлигашки статус, што би заиста био огроман успех.

Мада су многи мислили да је то немогућа мисија, Раднички је успео да обезбеди бараж за опстанак коло пре краја такмичења у плеј-ауту. Од овог тренутка све мисли су нам усмерене ка те две утакмице у баражу, у којима ћемо покушати да осигурамо суперлигашки статус. Уколико у томе успемо, то би био успех раван освајању неког од трофеја, с обзиром да је Раднички на полусезони био практично отписан. Што се тиче утакмице са Спартаком, мислим да смо у другом полувремену одиграли мало растерећеније, с обзиром да смо у том тренутку сазнали резултате наших главних ривала у борби за бараж, Пролетера и Металца. У сваком случају, екипа Спартака је била боља за тај један гол и ја им честитам на победи и избореном опстанку у лиги – изјавио је Лалатовић по окончању утакмице у Суботици.

Суботичани су са ова три бода осигурали директан опстанак у лиги и ставили тачку на једну прилично бурну сезону, која је врло лако могла да крене у нежељеном смеру.

Мислим да смо били за нијансу бољи и мотивисанији од Радничког, тако да смо по мом мишљењу заслужено победили. Морам рећи да је у тренутку када сам ја преузео екипу Спартака, она била “клинички мртва”. Драго ми је да су момци од првог дана мог доласка у клуб променили приступ, да су и поред тога што су евидентно једна од физички најнеспремнијих екипа у лиги ишли преко свог лимита на свакој утакмици и да су са десет освојених бодова у последњих пет кола успели да извуку екипу из “живог блата”, у које су је, истини за вољу, сами и увукли. Што се тиче Радничког, они су довођењем Ненада Лалатовића, тренера који годинама ради врхунски посао са бројним екипама, показали колико су озбиљан клуб. Желим им пуно среће у баражу и надам се да ћемо се и догодине сусретати на суперлигашкој сцени – изјавио је Славко Петровић, стратег екипе из Суботице.

P