Лалатовић: Морали смо да решимо утакмицу у првом полувремену

Да је фудбал игра у којој се свака пропуштена прилика сурово кажњава уверили су се фудбалери Радничког 1923 на гостовању у Новом Пазару. Уместо да одлично издање у првих 45 минута утакмице крунишу вођством од два-три гола разлике, Крагујевчани су неискоришћеним шансама омогућили домаћину да у другом полувремену дође до преокрета.

Све је након првих 45 минута фудбалске битке у Новом Пазару “мирисало” на репризу претходног дуела ове две екипе на “Џазкоин Арени”. Међутим, друго полувреме донело је потпуно другачију слику на терену. Шумадинци су почели да попуштају под притиском домаћина, који је ношен ватреном подршком са трибина успео да за само десет минута преокрене читав ток утакмице.

– Мислим да смо прво полувреме одиграли сјајно. Имали смо две стопостотне шансе које смо морали да искористимо и решимо утакмицу у своју корист. Нови Пазар је у другом полувремену био апсолутно доминантан. Мој колега Сивић је направио две одличне измене које су уродиле плодом. На другој страни, моји играчи били су потпуно хипнотисани, покушали су да бране стечено вођство, иако ја то нисам желео. Екипи Новог Пазара честитам на заслуженој победи и желим јој да остане у лиги, а нама преостаје да у наредне три утакмице покушамо да задржимо шансе за опстанак у лиги – оценио је Ненад Лалатовић, шеф струке крагујевачког суперлигаша.

Пазарци су овом победом наставили низ одличних резултата у плеј-ауту и на добром су путу да осигурају место у баражу.

– Морам напоменути да смо ми на данашњој утакмици били ослабљени неиграњем тројице стандардних првотимаца, што је свакако представљало огроман хендикеп за нас. Одиграли смо јако лоше прво полувреме, можда и најлошије од када сам ја тренер Новог Пазара. Очигледно је да су играчи подлегли атмосфери и сагорели у жељи за победом. Срећом, момци који су ушли у игру у другом полувремену донели су преокрет и мислим да је на крају наша победа заслужена. Освојили смо веома важна три бода у једном специфичном тренутку. Екипи Радничког 1923 желим све најбоље у наставку сезоне и надам се да ће изборити опстанак у лиги – истакао је стратег Новог Пазара Томислав Сивић.

РФК1923 ТВ

P