Лалатовић: Бод који нам много значи

Пожртвованом и дисциплинованом игром у дефанзиви, уз сјајног Лукића на голу, који је одбрањеним једанаестерцем средином другог полувремена присвојио епитет јунака утакмице, крагујевачки суперлигаш успео је да дође до вредног бода на изузетно тешком гостовању у Лучанима.

Деведесет минута су фудбалери Младости тражили начин да надмудре чврсту и веома компактну одбрану крагујевачког тима, али га нису пронашли. Чак и досуђени једанаестерац није био довољан Лучанцима да разоружају борбене Шумадинце, који су на крају непоражени напустили поприште фудбалске битке у подножју планине Јелице.

– Велику теренску доминацију коју смо имали у првом полувремену нисмо успели да крунишемо вођством. Раднички је успео у својој намери да “умртви” утакмицу, а почетком другог полувремена имао је и добру прилику да поведе преко Мирића, али је наш голман Костић добро одреаговао у овој ситуацији. Уследио је тај промашени једанаестерац, други заредом на нашем терену, након чега је Раднички привео утакмицу жељеном крају. Упркос великом мотиву и жељи да данас дођемо до тријумфа у част нашег недавно преминулог почасног председника Радоша Миловановића, нисмо успели у тој намери. Екипа Радничког је показала велику борбеност и заслужила је данашњи бод – истакао је тренер екипе из Лучана Драгиша Жунић.

Шеф струке Крагујевчана Ненад Лалатовић искористио је прилику да још једном изрази најискреније саучешће породици покојног Миловановића, да би се потом посветио анализи данашње утакмице.

– Знали смо да нас очекује дуел са једном јако искусном и квалитетном екипом Младости, којој је по мом мишљењу место у плеј-офу, а не у плеј-ауту. С обзиром на кадровске проблеме који нас прате од почетка плеј-аута, ми смо се данас определили за нешто дефанзивнији приступ, рачунајући да ћемо из полуконтри и контри успети да угрозимо гол ривала. Екипа Младости је имала теренску доминацију у већем делу утакмице, али смо ми успешно затворили све прилазе нашем голу, чак смо имали и једну лепу прилику да дођемо до поготка, тако да смо на крају дошли до бода који нам много значи. Похвалио бих овом приликом нашег младог голмана Лукића, који је два пута заредом успешно интервенисао испред Бојовића. Са непуних 19 година, тај момак свакако представља будућност српског фудбала – оценио је Лалатовић.

P