Крајишник пресрећан након првенца у дресу Радничког 1923: “Нисам могао замислити бољи деби”

Дамјан Крајишник је свој стаж у суперлигашу са “Чика Даче” започео на најлепши могући начин. Његов погодак у 25. минуту утакмице са Колубаром донео је Шумадинцима први бод у новој сезони и уједно потврдио репутацију некадашње узданице Металца из Горњег Милановца, који је овог лета стигао у табор “црвених” са статусом капиталног појачања.

Два дана након првенца у дресу Радничког 1923 Крајишник је и даље под видним емоцијама.

– Феноменалан осећај! Нисам могао замислити бољи деби у дресу Радничког. Сигурно да ће ми овај гол доста значити на пољу самопоуздања у наставку сезоне – истиче 25-годишњи фудбалер родом из Бијељине у краћем интервјуу за Моцарт Спорт.

За утакмицу у Лазаревцу каже да је била прилично захтевна, права првенствена, као и да је задовољан коначним епилогом.

– Прилично тешка утакмица за обе екипе, са доста тензије и испитивања снага на средини терена. Нисмо дозволили да нам тај примљени гол на старту утакмице пољуља самопоуздање, показали смо карактер и успели да узвратимо ударац. Мислим да можемо бити задовољни коначним резултатом, иако сам се потајно надао победи – сматра Крајишник.

Момак који је прошле сезоне блистао у дресу Металца из Горњег Милановца наишао је на срдачан пријем од стране нових саиграча, а његове певачке способности демонстриране током припрема у Словенији и даље су предмет препричавања у клупској свлачионици.

– Имам само речи хвале на рачун саиграча. Од првог сусрета су ме одлично прихватили и могу да кажем да сам заиста пресрећан што сам део једног оваквог колектива, који одише позитивном енергијом – не крије Крајишник задовољство атмосфером у екипи.

Долази полако и тренутак дебија пред крагујевачком публиком. Сјајни фудбалер средине терена признаје да га дрма блага трема, али се нада да неће изневерити очекивања.

– Сигурно да постоји одређена трема пред деби на „Чика Дачи“, која се постепено повећава како се ближи сам дан утакмице. Надам се да ћу успети да оставим добар утисак на крагујевачкој премијери и да ћу успети да испуним очекивања публике – додаје стрелац првог гола за крагујевачки тим у новој суперлигашкој сезони.

Предстојећег ривала, екипу Младости из Лучана, Крајишник одлично познаје, с обзиром да је то био први српски клуб за који је заиграо по повратку из иностранства.

– Провео сам годину дана у екипи из Лучана, тако да сам јако добро упознат са њиховим квалитетима. Знам да је то једна тврда и чврста екипа која зна да игра на резултат. Очекујем једну тешку утакмицу, али верујем у повољан резултат – закључио је Крајишник интервју за Моцарт Спорт.

РФК1923 ТВ

P