Крагујевчани поново на окупу

Данашњим окупљањем на стадиону “Чика Дача”, фудбалери Радничког 1923 званично су започели припреме за нову сезону у Моцарт Бет Суперлиги Србије, која стартује 22. јула. “Црвени” ће уводни део припрема обавити у Крагујевцу, док је за 26. јун планиран одлазак на Златибор, где изабранике тренера Дејана Јоксимовића очекује завршно брушење форме.

Првој прозивци шефа стручног штаба Дејана Јоксимовића одазвала су се 24 играча: Стојан Лековић, Милош Младеновић, Лазар Раичевић, Петар Миловановић, Стефан Лешњак, Владимир Томовић, Милан Митровић, Лука Славковић и Лука Малић, Милош Видовић, Урош Видовић, Урош Арсенијевић, Лука Милојевић, Дејан Ристић, Лука Зорић, Дамјан Крајишник, Милош Ристић, Ђорђе Јовановић, Александар Петровић, Лазар Милетић, Василије Ђурић, Стефан Чоловић, Лука Милуновић и Андреја Ристић.

Са прве прозивке оправдано су изостали Никола Миличић, који се тренутно налази на мини припремама са младом репрезентацијом Србије на Убу, и Нигеријац Жофри Чинеду, коме је клуб изашао у сусрет и омогућио му да проведе нешто више времена са својом породицом.

Окупљене играче су у име клуба поздравили председник Скупштине клуба Бранко Антић и спортски директор Славко Перовић, који се нада да ће “црвени” у наредној сезони померити границу успеха и остварити додатни искорак на првенственој табели.

– Надам се да су се играчи током ове непуне три недеље лепо одморили и да спремни и орни дочекују почетак припрема за нову сезону, која ће за нас бити још тежа и захтевнија у односу на претходну. Настојаћемо да у новој сезони подигнемо резултатску лествицу још више и да се не задовољавамо малим стварима. Морамо да се трудимо да поштујемо себе што више, како би нас и други још више поштовали – нагласио је Перовић.

Опрему крагујевачког суперлигаша у међувремену су раздужила петорица играча: Бразилац Евандро да Силва, Ђорђе Максимовић, Дајан Поњевић и Никола Влајковић. У току су преговори са Љубишом Пецељом, Драгољубом Срнићем и Филипом Ивановићем у вези са евентуалним наставком сарадње, а жеља Крагујевчана је да задрже и Милутина Видосављевића, који се по истеку једногодишње позајмице вратио у свој матични клуб Чукарички.

– Мислим да смо што се тиче играчког кадра у далекој бољој позицији него што је то био случај пре годину дана. Напустило нас је пар играча којима су истекли уговори на крају прошле сезоне, ту је пар играча са којима желимо да продужимо сарадњу, неки играчи су се вратили са позајмица, а ту су и шесторица момака из наше омладинске школе који ће током припрема покушати да се наметну стручном штабу. Верујемо да ћемо уз одговарајућа појачања, на чијем довођењу активно радимо, имати један добар и квалитетан тим који ће моћи успешно да одговори нашим амбицијама у предстојећој сезони – уверен је спортски директор “црвених”.

Шумадинци су недавним ангажовањем једног од најбољих играча ужичке Слободе и водећег асистента Моцарт Бет Прве лиге Србије прошле сезоне Милоша Ристића отворили летњи прелазни рок, где ће им фокус првенствено бити на млађим играчима и онима који промакну финансијски моћнијим клубовима.

– Ми смо, као што је већ познато, и даље у таквој позицији да нисмо у стању да финансијски парирамо већини клубова у Моцарт Бет Суперлиги. Због тога морамо да радимо много више и боље него други клубови, како бисмо неке младе и можда не превише афирмисане играче успели да приволимо у наше редове пре него што њима западну за око и да на тај начин стварамо један довољно квалитетан и конкурентан тим који би нам омогућио да останемо на овом резултатском нивоу – апострофира Перовић.

Поред играчког кадра, промене је доживео и стручни штаб крагујевачког суперлигаша, који су напустили први Јоксимовићев сарадник Дарко Милисављевић, кондициони тренер Марко Дракаловић и аналитичар Андреја Варећак. Уместо њих у стручни штаб кооптирани су проф. мр Радивоје Радаковић, који ће се убудуће бринути о физичкој припреми играча, затим Будимир Ђукић, који ће обављати функцију помоћног тренера, као и нови аналитичар Лазар Савић. Очекује се да стручни штаб до краја месеца појача још један тренер из иностранства.

Фудбалери Радничког 1923 ће уводни део припрема обавити на стадиону „Чика Дача“, где ће и одиграти прву тест утакмицу са крушевачким Напретком 24. јуна. За 26. јун планиран је одлазак на Златибор, где ће се Шумадинци припремати до 10. јула. На Златибору су заказане четири провере, и то против Звијезде из Бијељине (27. јун), Сутјеске из Никшића (1. јул), Балзана са Малте (6. јул) и Борца из Бањалуке (9. јул).

План је да изабраници тренера Дејана Јоксимовића до почетка нове сезоне у Моцарт Бет Суперлиги, који је предвиђен за 22. јул, одиграју још једну контролну утакмицу, и то највероватније 14. јула са неким од суперлигаша.

P