Кадети без премца у региону

После дугих осам година паузе, ФК Раднички 1923 од идуће јесени поново ће имати представника у Кадетској лиги Србије. Екипa тренера Душана Николића је на прилично убедљив начин освојила прво место у Првој кадетској лиги ФСРЗС, чиме је изборила пласман у највиши ранг такмичења.

Колико је наша кадетска селекција била доминантна у регионалном такмичењу, можда најбоље илуструје податак да је свог првог пратиоца на табели, екипу Слоге из Пожеге, оставила на двоцифреној бодовној дистанци (11 бодова разлике). То наравно не значи да је пут до првог места и наслова регионалног шампиона био лак за изабранике тренера Душана Николића, који су имали једну прилично озбиљну резултатску кризу на самом почетку другог дела сезоне, када су у прва три пролећна кола освојили само један бод.

Била је ово једна прилично турбулентна сезона, пуна успона и падова, коју смо успешно привели крају. Имали смо један озбиљнији период кризе почетком пролећног дела сезоне, који смо, срећом, врло брзо успели да превазиђемо и невероватном серијом од дванаест узастопних победа дошли смо до нашег зацртаног циља. Пресрећни смо због оствареног успеха и чињенице да смо након пуних осам година успели да уведемо Раднички у највиши ранг такмичења, где и припада – поносно поручује тренер Николић.

Резултатске успехе паралелно је пратио и континуиран напредак играча, који су током сезоне неретко добијали прилику за заиграју и за старију омладинску селекцију, док је двојици момака, Луки Славковићу и Николи Ристовићу, указана част да дебитују и за први тим.

Седморица наших играча је током сезоне наступало за старију омладинску селекцију, што свакако представља значајно искуство за њих. На другој страни, чак тринаесторо момака из млађе генерације кадета (2007. годиште) добило је прилику у нашем тиму, чиме смо створили добру основу и играчку базу за наредну сезону – наглашава Николић.

Надметање у најквалитетнијем рангу такмичења прилика је да ови млади момци кроз утакмице са најбољим екипама у држави надограде своје досадашње искуство и што боље се припреме за будуће изазове који их очекују у старијим такмичарским селекцијама.

Свакако да ће утакмице против најбољих екипа у Србији много значити овим момцима на пољу њиховог даљег фудбалског развитка. Биће то лепа прилика за њих да се додатно “очеличе”, како би касније знатно лакше поднели прелазак из кадетске у омладинску селекцију – сматра млади стратег, који је у самом финишу сезоне преузео и кормило старије омладинске селекције, са којом је успео да осигура опстанак у Омладинској лиги Србије.

P