Јоксимовић после ремија са Јавором: Недостајао нам је завршни пас и боље позиционирање у противничком шеснаестерцу

Ни из трећег покушаја фудбалери Радничког 1923 нису успели да дођу до свог пролећног првенца. Чврста и дефанзивно добро организована екипа Јавор Матиса успешно је одолела значајно ослабљеној чети тренера Дејана Јоксимовића, која још једно прилично добро издање није претворила у тријумф.

Имали су Ивањичани разлога за задовољство после гостовања у срцу Шумадије. Екипа тренера Младена Додића везала је четврту узастопну утакмицу без пораза и увећала свој бодовни биланс за један, али веома вредан бод, који је оставља у игри за пласман у плеј-оф.

– Морам признати да смо се провукли у првом полувремену, с обзиром да нам је гол константно висио у ваздуху. У наставку утакмице смо успели да се мало стабилизујемо и изместимо дешавања изван нашег шеснаестерца. Раднички је неспорно имао више шанси на данашњој утакмици, али смо и ми пропустили две јако добре прилике да дођемо до гола; једну у првом полувремену после ударца Гигића, а другу у наставку утакмице преко Гојковића. Мислим да на крају морамо бити задовољни освојеним бодом против једне екипе која својим квалитетом заслужује место у плеј-офу – констатовао је по завршетку данашње утакмице стратег Ивањичана Младен Додић.

Шумадинци су упркос очигледној теренској доминацији остали на неки начин недоречени. Утисак је да су “црвени” беспотребно компликовали и одлучивали се за нека тотално погрешна решења у ситуацијама када су могли озбиљније да угрозе гол свог ривала.

Искрено, очекивали смо једну овакву утакмицу. Знали смо да је Јавор једна доста добро организована екипа, која од тренутка када ју је преузео мој уважени колега Додић игра јако добро и бележи одличне резултате у континуитету. Морам признати да је било јако тешко припремити ову утакмицу, с обзиром на изостанак неколицине веома важних играча у маневру. Због тога смо покушали да искористимо квалитете наших бочних играча и да ту направимо неку врсту притиска и предности у односу на противнички тим. Успели смо офанзивно да искреирамо неколико добрих ситуација, али нам је недостајао тај завршни пас и боље позиционирање у противничком шеснаестерцу. Преостаје нам да наставимо да и даље напорно радимо на тренинзима, да се трудимо да унапредимо реализацију и да се надамо бољим резултатима у наставку сезоне – изнео је своје импресије шеф стручног штаба Радничког 1923 Дејан Јоксимовић.

P