Јоксимовић незадовољан мањком креативности у завршној трећини терена

Немају фудбалери Радничког 1923 среће у окршајима са екипом Вождовца ове сезоне. После два несрећна и незаслужена пораза у регуларном делу шампионата, Крагујевчани су поклекли пред истим ривалом и на самом старту плеј-офа, чиме су себи покварили изгледе за даљи напредак на првенственој лествици.

Стратег “црвених” Дејан Јоксимовић је у свом осврту на протеклу утакмицу нагласио да је његова екипа и овога пута имала проблема у завршној трећини терена, где је недостајало мирноће и креативности, али да је када се све сабере екипа Вождовца заслужено славила.

– Мислим да је утакмица била доста добра. Обе екипе су у утакмицу ушле без грча и резултатског притиска, са жељом да се надигравају. Нама је у самом почетку било потребно одређено време да се адаптирамо на амбијент и услове за игру, иако смо управо из тих разлога претходних дана тренирали на нашем помоћном терену са вештачком подлогом. Вождовац је у том периоду игре створио неколико изгледних ситуација пред нашим голом, пре него што је успео да дође до тог водећег поготка. Ми смо потом преузели контролу над игром, али никако нисмо успевали да пронађемо одговарајућа решења у завршној трећини терена. Недостајао нам је завршни пас и одређена креација у том делу терена, како бисмо ту теренску доминацију коју смо имали у појединим деловима утакмице крунисали поготком. Честитао бих овом приликом екипи Вождовца на заслуженој победи и пожелео јој пуно среће у наставку плеј-офа – изјавио је Јоксимовић.

Да је екипа Вождовца заслужено тријумфовала сагласан је и Дамјан Крајишник, уз констатацију да је на коначан епилог утакмице у значајној мери утицао и сам терен за игру, који је очигледно много више одговарао домаћину.

Ова утакмица још једном је показала да нам екипа Вождовца никако не лежи у последње време. Ово нам је био трећи узастопни пораз у међусобним дуелима са њима ове сезоне. Истина је да је екипа Вождовца створила доста прилика и да је била бољи ривал у пољу у већем делу утакмице, мада је и вештачка подлога такође доста утицала на коначан исход сусрета – сматра Крајишник.

Већ у среду “црвени” ће имати прилику за искупљење, и то пред својим навијачима, у дуелу са још једном екипом која им је остала дужна у претходном делу сезоне – новосадском Војводином.

– Војводина је једна јако добра екипа, која је пројектована за пласман у Европу. Учинићемо све што је у нашој моћи да се што боље припремимо за ту утакмицу како бисмо обрадовали наше навијаче и уписали прве бодове у плеј-офу – додаје једна од главних полуга “црвених” на средини терена.

P