Јоксимовић након првог тријумфа “црвених”: Играчи максимално испоштавали захтеве стручног штаба

Славило се данас на “Чика Дачи” као да је реч о победи у финалу Лиге шампиона. А како и не би када су “црвени” после серије од пет узастопних пораза на старту сезоне коначно успели да се помакну са мртве тачке и упишу први тријумф, који ће им, у то нема сумње, представљати огроман ветар у леђа за наредне првенствене изазове.

Лакнуло је стратегу Крагујевчана Дејану Јоксимовићу по завршетку данашње утакмице. Његови пулени су први пут од почетка сезоне успели да једну добру партију крунишу бодовима, што није био случај у неким претходним утакмицама, у којима су Шумадинци и поред солидне игре остајали празних руку.

Чињеница је да смо ми у ову утакмицу ушли под страховитим притиском, с обзиром на све оно што нам се издешавало у претходних пет кола. У том погледу, јако сам задовољан реакцијом играча, који су показали карактер у једном овако деликатном тренутку. Мислим да смо у већем делу утакмице контролисали дешавања на терену, што нам је и била намера. Знали смо да ће се Јавор спустити у ниску дефанзивну зону и да ће своје шансе тражити из контранапада. Сходно томе, морам похвалити моје играче који су максимално испоштавали све захтеве стручног штаба, посебно када је реч о дефанзивној транзицији и реакцијама на изгубљене лопте. Искрено верујем да ће ова победа пре свега психички растеретити играче и подићи им самопоуздање за наредне утакмице – истакао је Јоксимовић у анализи утакмице, уз захвалност публици на пруженој подршци.

Ивањичани су на последња четири гостовања у престоници Шумадије успели да остану непоражени, али данас то није био случај. Екипа тренера Јавора Радована Ћурчића била је приморана на капитулацију од стране објективно бољег ривала, који је зналачки искористио све њене слабости.

– Нас је чини ми се та победа против Радничког из Ниша пре две недеље у неку руку успавала, опила, што се посебно могло приметити у првом полувремену када нас је Раднички просто самлео. Били су то можда и наших најлошијих 45 минута од почетка сезоне, без дуела, контакта, трчања. Уз све то примили смо јефтин гол у најгорем могућем моменту, пред сам одлазак на паузу. У другом полувремену смо изгледали нешто боље са два шпица на терену, али смо и поред тога некако стихијски нападали. Нема шта, заслужена победа Радничког, који је показао да је једна јако квалитетна екипа која заслужује далеко бољи пласман на табели – констатовао је Ћурчић.

P