Јоксимовић: Било је јако тешко ментално припремити играче за утакмицу са Напретком

Каже наш народ да “ко чека, тај и дочека”. Фудбалери Радничког 1923 су, чини се, можда и предуго чекали на прву победу у пролећном делу првенства, с обзиром да су је приказаним играма у претходних шест кола заслужили знатно раније, али је утолико данашњи убедљив тријумф над крушевачким Напретком (3:0), извојеван под огромним психолошким притиском, значајнији и дражи шефу струке “црвених” Дејану Јоксимовићу и његовим следбеницима.

По други пут у овој сезони Крагујевчани су успели да промене курс и пронађу излаз из резултатске дубиозе, и то на готово пресликан начин. Аналогија између јесење победе у сусрету са новосадском Младошћу и данашњег тријумфа над Крушевљанима је фрапантна, почев од резултата, па до околности у којима су “црвени” одиграли обе утакмице. Остаје само да се види хоће ли и постефекат бити идентичан, односно да ли је данашња победа почетак новог резултатског успона шумадијског суперлигаша.

У сваком случају, Јоксимовићу и његовим играчима је спао огроман терет са леђа, с обзиром на страховит притисак под којим су били уочи дуела са Крушевљанима.

– Било је јако тешко припремити играче, пре свега ментално за ову утакмицу, с обзиром да смо након низа добрих игара и лоших резултата доведени практично пред императив победе против Напретка. Изашли смо доста агресивно у покушају да створимо ситуације у којима би индивидуални квалитети наших офанзивних играча могли да дођу до изражаја и у томе смо и успели. У другом полувремену је то резултатско оптерећење код играча, које је било присутно до тог другог постигнутог гола, нестало, што је довело до тога одустанемо од неких наших принципа игре, али смо на срећу показали карактер и одговорност у одређеним ситуацијама, што нам је омогућило да мирно приведемо утакмицу крају – изјавио је Јоксимовић, који је данашњу победу посветио најватренијим присталицама Радничког “Црвеним ђаволима”, који су недавно обележили свој 34. рођендан.

Крушевљани су после резултатског “васкрснућа” у последња три кола, данас наишли на знатно мотивисанијег противника, који је на њима искалио сав бес нагомилан током периода резултатске кризе. Чињеница је да фудбалери Напретка нису успели пре свега енергетски да одговоре домаћину, због чега су на крају платили огроман цех.

– Мислим да је на коначан исход утакмице пресудно утицао наш однос у првом полувремену. Ми смо знали да ће Раднички агресивно да уђе у данашњу утакмицу и да морамо да пре свега им енергетски испарирамо у првих пола сата утакмице. У томе нисмо успели, а због чега је то тако, остаје нам да видимо у накнадним анализима након утакмице. Сигурно је да нисмо очекивали овако убедљив пораз, али без одговарајуће дозе енергије и агресивности не може да се прође боље. Раднички је доказао да је одлична екипа, зналачки је искористио наше слабости и дошао до заслужене победе – констатовао је Драган Перишић, шеф струке екипе из Крушевца.

P