Један је пут који води до сна

Раднички или Инђија? Која ће од ове две екипе имати прилику да се бори за директан пласман у Супер лигу Србије биће познато у недељу, 19. маја, када ће ове две екипе одмерити снаге на Градском стадиону у Инђији са почетком у 16 часова. Биће то кулминација ове дуге и напорне прволигашке сезоне, која би могла да донесе прижељкивани расплет фудбалерима клуба са “Чика Даче”.

“За победу је потребан таленат, а за понављање резултата неопходан је карактер”, рекао је чувени кошаркашки тренер Џон Вуден. Да ли су наши момци кадри да понове успех из сусрета са Металцем и дођу надомак пласмана у Супер лигу Србије, видеће се у недељу, у Инђији, када ће наспрам себе имати подједнако амбициозног домаћина, који жарко жели повратак у елитни ранг такмичења.

И док становнике града на Лепеници већ увелико дрма еуфорија, ученици Дејана Николића се мирно и сталожено припремају за најважнији прволигашки испит у сезони. Расположење међу играчима је одлично, ради се у доброј атмосфери, што може да охрабри симптизере Радничког пред утакмицу у недељу.

Свесни су наши момци изазова који је пред њима и историјског тренутка у коме су се нашли, али исто тако знају да су ма шта да ураде у Инђији, у великој мери превазишли очекивања и клупске амбиције са почетка сезоне. Ова екипа Радничког је упркос младости и неискуству показала да је у стању да у најкритичнијим тренуцима, када се многима ноге “одсеку” и задрхти кнедла у грлу, демонстрира мирноћу и велику одлучност. То је посебно било видљиво приликом пенал серије на утакмици са Металцем, када су многи гледаоци на “Чика Дачи” у страху од евентуалног неуспеха дрхтали и окретали главу, док су момци у црвеним дресовима рутински реализовали сва четири једанаестерца.

Управо би утакмица са Металцем могла да послужи као својеврсни кредо за предстојећи окршај са Инђијом. Уколико изабраници Дејана Николића и у овај сусрет уђу мирно, самоуверено и одлучно, нема сумње да ће их Фортуна на крају погледати и наградити жељеним резултатом.

– Испада да је ово кључна утакмица у сезони, иако је нама свака утакмица до сада била важна. За разлику од екипе Инђије, за коју се, сходно квалитету играчког кадра и амбицијама клуба, претпостављало да ће сезону завршити у врху табеле, ми смо на изненађење већег дела Србије успели да дођемо до финала баража. Због тога сви играчи Радничког треба да буду поносни на ову сезону коју су одрадили.

Што се тиче саме утакмице са Инђијом, ми се за њу припремамо уобичајено, без неких повишених тензија, мада како се буде ближио сам тренутак сусрета неминовно је да дође до извесне позитивне треме међу играчима. Добра је атмосфера у клубу, међу играчима и сви су здрави и спремни да пруже свој максимум. Ништа не можемо да обећамо, осим тога да ћемо дати све од себе на терену. Нико не може да нам забрани да се надамо позитивном резултату.

Оно што је од велике важности, то је да ћемо у Инђији имати огромну подршку наших верних навијача, који су током читаве сезоне били наш дванаести играч, нарочито против Металца, када су нам велики ветар у леђа давали и људи са истока и запада. Мене не би изненадило да у Инђији условно имамо домаћи терен. – поручује Дарко Милисављевић, први сарадник шефа стручног штаба Дејана Николића.

Упркос позитивној атмосфери, на “Чика Дачи” су свесни да ће пут до победе у Инђији бити трновит. Томе у прилог иде и чињеница да је Инђија у оба сусрета регуларног дела сезоне успела да савлада Крагујевчане (1:0 и 3:1), док је међусобни дуел у плеј-офу на Градском стадиону у Инђији завршен без победника и без голова (0:0).

Када се на све то дода евидентан играчки квалитет Инђије, уз чињеницу да зелено-бели овог пролећа не знају за пораз на домаћем терену, јасно је да наше момке очекује прилично тежак испит, који ће морати да положе.

– Екипу Инђије изузетно респектујемо. У претходне три утакмице ове сезоне нисмо успели да их добијемо и мислим да је сада прави тренутак да то учинимо, како бисмо дошли у ситуацију да одиграмо двомеч са екипом из Супер лиге. Будући да нам је ово, ја мислим четрдесета утакмица у сезони, нема неке превелике треме, једино што сви са нестрпљењем очекујемо да утакмица почне. – открива Томислав Тодоровић, асистент код водећег гола Милета Вујасина на утакмици са Металцем, а потом и сигуран извођач једанаестерца у пенал серији.

Млади фудбалер Радничког подвлачи да је атмосфера у екипи одлична и нада се да ће његова екипа, уз подршку навијача који су најавили организован долазак у Инђију, успети да прескочи још једну препреку на путу ка елити.

– Много ће нам значити подршка навијача у Инђији. На прошлој утакмици са Металцем на “Чика Дачи” било је скоро десет хиљада људи, што је јасан показатељ да имамо најбољу публику у лиги. То нам је свакако велики ветар у леђа да направимо што бољи резултат у Инђији. – додао је Тодоровић.

На крају, напоменимо и то да је Фудбалски клуб Раднички 1923 обезбедио пет аутобуса ради превоза својих симпатизера у Инђију. Полазак је на дан утакмице, у недељу, од 11 часова испред Скупштине града Крагујевца.

За оне који ипак не буду у могућности да крену пут Инђије, обезбеђен је текстуални пренос утакмице на званичном клупском сајту Радничког 1923.

P